Συνεχίζει να σφυροκοπάει τη χώρα η κακοκαιρία, η οποία πλήττει από το πρωί πολλές περιοχές της χώρας, προκαλώντας προβλήματα και κρατώντας τις Αρχές σε επιφυλακή.

Στην Ξάνθη εκδηλώθηκε νωρίτερα έντονη καταιγίδα και έπεσε χαλάζι ενώ από τους ισχυρούς ανέμους προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές.

Δεκάδες είναι οι πτώσεις δέντρων, ΙΧ έχουν αναποδογυρίσει ή έχουν καταπλακωθεί από σπασμένα κλαδιά, κεραμίδια από οροφές σπιτιών έχουν ξηλωθεί και αντικείμενα από μπαλκόνια έχουν παρασυρθεί.

Κλαδί έπεσε πάνω σε λεωφορείο

Ο οδηγός ενός λεωφορείου είχε… Άγιο. Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, στην οδό Γεωργίου Κονδύλη, λίγο πριν το Αμοιρίδειο, έπεσαν κλαδιά από τα μεγάλα πλατάνια και ένα εξ αυτών έσπασε στο παρμπρίζ του λεωφορείου.

Το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε άμεσα και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ξάνθης και της αστυνομίας για να απεγκλωβιστεί ο οδηγός.

Το βίντεο με τη στιγμή που τα κλαδί «τρυπά» το παρμπρίζ κόβει την ανάσα:

Κατέρρευσε τμήμα του δρόμου Φλώρινας – Καστοριάς

Τα ξημερώματα κατέρρευσε τμήμα του δρόμου Φλώρινας – Καστοριάς και έχει τοποθετηθεί σήμανση, ώστε να αποφεύγεται το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου από τους οδηγούς.

Παράλληλα, οι θυελλώδεις άνεμοι στην Πάτρα ξερίζωσαν δένδρα στις περιοχές του Αγίου Βασιλείου και του Ρίου.

Απαγορευτικό απόπλου σε λιμάνια της χώρας

Απαγορευτικό απόπλου έχει τεθεί σε ισχύ για ορισμένα λιμάνια της χώρας λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φτάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Από τον λιμένα του Πειραιά τα δρομολόγια των πλοίων διεξάγονται κανονικά, ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε το πρωινό δρομολόγιο του ταχύπλοου καταμαράν Champion Jet.

Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων, αλλά και ορισμένων συμβατικών πλοίων.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Στη βόρεια Ελλάδα δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, Καβάλα – Πρίνο και Κεραμωτή – Θάσο.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων που αναμένεται να υπάρξουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η πρόγνωση για σήμερα το βράδυ

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα, αναμένεται κυματισμός με σημαντικό ύψος κύματος άνω των 4 μέτρων το Σάββατο στο βόρειο Αιγαίο λόγω των θυελλωδών νότιων ανέμων.