Η Black Friday βρίσκεται πιο κοντά σου απ’ ό,τι νομίζεις! Η ημέρα των πιο δυνατών προσφορών πλησιάζει και αποτελεί την ιδανικότερη ευκαιρία να αποκτήσεις αυτό που επιθυμείς στην τιμή που… θέλεις!

Πάμε όμως να δούμε ορισμένες βασικές πληροφορίες. Αρχικά, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Black Friday έρχεται την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου. Φέτος λοιπόν η Black Friday πέφτει στις 24 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να κορυφωθούν οι προσφορές. Μιλάμε για κορύφωση των προσφορών καθώς τα τελευταία χρόνια είθισται οι εκπτώσεις της Black Friday να ξεκινούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν. Μην αγχώνεσαι λοιπόν, καθώς όπως βλέπεις θα έχεις αρκετό χρόνο για να βρεις στις καλύτερες τιμές όλα όσα έχεις βάλει στο μάτι ολόκληρο τον χρόνο!

Έχε στο νου σου επίσης ότι και φέτος, όπως και πέρυσι, δεν προηγούνται της Black Friday οι άλλοτε καθιερωμένες ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αναμένονται ιδιαίτερα χαμηλές τιμές σε όλες τις κατηγορίες των προϊόντων.

Πότε ξεκίνησε

Η Black Friday φέρεται να ξεκίνησε στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Φιλαδέλφεια. Λέγεται πως τα πρώτα χρόνια ταυτίστηκε με την πρώτη ημέρα έναρξης των χριστουγεννιάτικων. Όπως είναι λογικό, χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια για να λάβει τη σημερινή της μορφή. Πλέον, οι προσφορές δεν διαρκούν μόνο για ημέρα αλλά τείνουν να κρατούν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Γιατί όμως «μαύρη» και όχι «λευκή» ή άλλο χρώμα; Για να μην μακρυγορούμε,όταν πρωτοξεκίνησε σαν ιδέα η Black Friday τα έγγραφα ήταν όλα χειρόγραφα. Αυτό επικρατούσε και στα λογιστικά φύλλα. Γιατί όμως αναφερόμαστε στα λογιστικά; Διότι από εκεί τελικώς πήρε τον χαρακτηρισμό μαύρη. Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία στους ισολογισμούς των εταιρειών καταγράφονταν με κόκκινο και μαύρο χρώμα. Το κόκκινο ήταν για τις ημέρες που έκλειναν αρνητικά ενώ το μαύρο για αυτές που έκλειναν θετικά. Όταν λοιπόν παρατήρησαν την άνοδο των πωλήσεων τη συγκεκριμένη ημέρα όλα ήταν στα… μαύρα! Κάπως έτσι φέρεται να της αποδόθηκε λοιπόν το όνομα black.

Τι να προσέξεις

Εδώ και μερικά χρόνια, όταν δηλαδή η Black Friday εδραιώθηκε ως θεσμός εκπτώσεων και στη χώρα μας, οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες στο πλαίσιο της προστασίας των καταναλωτών, εξέδωσαν ορισμένες οδηγίες. Εν συντομία θα σου παραθέσουμε τον αποκαλούμενο «δεκάλογο» οδηγιών καθώς οφείλεις να έχεις εικόνα πριν προβείς στις αγορές σου.

  1. Προσοχή στα καταστήματα. Επίλεξε ένα κατάστημα που γνωρίζεις, έχεις ξαναψωνίσει και εμπιστεύεσαι.
  2. Διάβασε τους όρους χρήσης στα ηλεκτρονικά καταστήματα και ρώτησε για τις εγγυήσεις στα φυσικά καταστήματα.
  3. Πρόσεξε τί θα αγοράσεις. Σκέψου καλά ότι αυτό που θα αποκτήσεις το χρειάζεσαι πραγματικά. Όρισε budget και μην το ξεπεράσεις.
  4. Προσοχή στις παραπλανητικές προσφορές.
  5. Προσοχή στις άγνωστες ή πρωτοεμφανιζόμενες ηλεκτρονικές επιχειρήσεις.
  6. Δείξε μεγάλη προσοχή στην παροχή ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών.
  7. Μην παρασύρεσαι από ασυνήθιστα χαμηλές τιμές ή προσφορές. Τσέκαρε την διακύμανση τιμής. Αρκετές εταιρείες πλέον παρέχουν την δυνατότητα αυτήν.
  8. Κουπόνια προσφορών και giftcards. Επιβεβαίωσε αν τα προϊόντα που θέλεις είναι διαθέσιμα για αγορά στην Black Friday ή αν οι εταιρείες δέχονται τα κουπόνια αυτά και δεν εξαιρούνται των προσφορών.
  9. Έλεγξε την πολιτική ασφάλειας στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
  10. Εξακρίβωσε την ημερομηνία παράδοσης του προϊόντος.

Top προϊόντα σε top κατηγορίες: Το κυνήγι των προσφορών ξεκίνα!

Smartphones: Κινητά τηλέφωνα και Black Friday πάνε μαζί! Είτε λάτρης της Apple, είτε του Android, η Black Friday αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να αποκτήσεις το νέο σου smartphone κινητό! Θα βρεις σίγουρα πολύ καλές προσφορές σε κορυφαία μοντέλα ακόμη και σε μοντέλα ναυαρχίδες των πιο δημοφιλών brands. Από την Apple και τη Samsung μέχρι την Xiaomi και την Huawei θα υπάρξουν καλές προσφορές για εσένα που αναζητάς ένα καινούργιο κινητό την Black Friday.

Tech Gadgets: Από τα smartwatches και τις gaming consoles μέχρι τα καθημερινά σου ακουστικά και διάφορα άλλα smart tech προϊόντα η Black Friday αποτελεί την ιδανική στιγμή για αποκτήσεις ό,τι είχες βάλει στο μάτι. Και αυτό διότι θα βρεις μια σειρά από πολύ δυνατές εκπτώσεις.

Pc Upgrade: Για τους λάτρεις της τεχνολογίας που θέλουν να αναβαθμίσουν τους προσωπικές τους υπολογιστές, η Black Friday είναι πέρα από κάθε αμφιβολία η κατάλληλη στιγμή! Θα βρεις σημαντικές εκπτώσεις σε διάφορα είδη αναβάθμισης, όπως για παράδειγμα επεξεργαστές, κάρτες γραφικών, μνήμες RAM, συσκευές αποθήκευσης και άλλα πολλά. Αν είσαι gamer, τότε τσέκαρε και τα περιφερειακά προϊόντα για gaming όπως πληκτρολόγια, ποντίκια και οθόνες.

Οικιακές συσκευές: Ψάχνεις να επενδύσεις σε νέες οικιακές συσκευές; Εάν και ήδη το ξέρεις, η Black Friday δεν αφορά μόνο προϊόντα τεχνολογίας. Θα βρεις μια πληθώρα οικιακών συσκευών με πολύ καλές εκπτώσεις όπως ψυγεία, πλυντήρια πιάτων, φούρνους και φούρνους μικροκυμάτων, καφετιέρες, πλυντήρια ρούχων και στεγνωτήρια και άλλα πολλά.

Καλές Black Friday αγορές!