Αδιάκοπες είναι οι επιχειρήσεις του στρατού του Ισραήλ στη Γάζα με στόχο την εξόντωση της Χαμάς. Νέος κύκλος αίματος χθες βράδυ, οπότε ο ισραηλινός στρατός «ξαναχτύπησε» τη Τζαμπάλια.

Ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε πως χτύπησε εκ νέου τη Τζαμπάλια καθώς έβαλε στο στόχαστρο και σκότωσε ηγετικά στελέχη της Χαμάς που βρίσκονταν στον καταυλισμό. Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα το διέψευσε.

Ειδικότερα, το Ισραήλ εξήγησε ότι είχε στοχοθετήσει έναν διοικητή της Χαμάς, τον Ιμπραχίμ Μπιάρι, που θεωρείτο ένας από τους υπευθύνους της αιματηρής επίθεσης του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στις 7 Οκτωβρίου.

Συνεχείς οι βομβαρδισμοί

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Χαμάς, μόνο στη Τζαμπάλια, μετά τις δύο επιθέσεις ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 195, ενώ 120 άνθρωποι παγιδεύτηκαν κάτω από τα συντρίμμια των κτιρίων και αγνούνται ενώ 777 τραυματίστηκαν.

Στις πύλες της Γάζας  οι χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ

Σύμφωνα με διοικητή του ισραηλινού στρατού  η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ συνεχίζεται, με στόχο την εξόντωση της Χαμάς, με τις χερσαίες δυνάμεις, να βρίσκονται στις πύλες της πόλης της Γάζας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκε νέο μπαράζ εκρήξεων, ενώ την ίδια στιγμή η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται ότι αναχαίτισε ισραηλινό ντρόουν στον νότιο Λίβανο.

Ανοίγει ξανά η Ράφα

Σήμερα, αναμένεται ότι θα ανοίξει ξανά το πέρασμα στη Ράφα. Εχει δοθεί μια λίστα 596 κατόχων ξένων διαβατηρίων που θα επιτραπεί να περάσουν στην Αίγυπτο. Μεταξύ των πολιτών που θα επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα από τη Γάζα στην Αίγυπτο είναι και 24 έλληνες.

Ο ΟΗΕ για τη Τζαμπάλια

Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα έχει ξεπεράσει τις 8.800, ενώ το γραφείο του ΟΗΕ, μετά και το δεύτερο πλήγμα στην Τζαμπάλια, σημειώνει ότι αυτές οι επιθέσεις κατά αμάχων θα μπορούσαν να είναι «εγκλήματα πολέμου».

«Λαμβανομένου υπόψη του υψηλού αριθμού των θυμάτων μεταξύ των αμάχων και του μεγέθους των καταστροφών μετά τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια, εκφράζουμε σοβαρούς φόβους ότι αυτές είναι δυσανάλογες επιθέσεις που θα μπορούσαν να ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου», έγραψε η Ύπατη Αρμοστεία σε μήνυμα στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).