Το μέγεθος της καταστροφής στη Τζαμπάλια, στη Λωρίδα της Γάζας, που χθες βομβαρδίστηκε ανελέητα για δεύτερη νύχτα από το Ισραήλ, μαρτυρούν νέες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από δορυφόρο.

Ο ισραηλινός στρατός, χθες βράδυ, Τετάρτη, επανέλαβε την επιχείρηση που είχε εξαπολύσει κατά του συνοικισμού της Τζαμπάλια, το βράδυ της Τρίτης.

Τραγικό αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 195 άνθρωποι, σύμφωνα με τη Χαμάς. Επιπλέον 120 είναι οι αγνούμενοι που έχουν θαφτεί ζωντανοί κάτω από τα συντρίμμια των κτιρίων του συνοικισμού της λωρίδας της Γάζας ενώ άλλοι 777 τραυματίστηκαν.

Οι εικόνες δείχνουν τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια, στη λωρίδα της Γάζας πριν και μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι είχε στοχοθετήσει έναν διοικητή της Χαμάς, τον Ιμπραχίμ Μπιάρι, που θεωρείτο ένας από τους υπευθύνους της αιματηρής επίθεσης του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στις 7 Οκτωβρίου και ότι κατάφερε να τον σκοτώσει. Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα το διέψευσε.

Ο ΟΗΕ για τη Τζαμπάλια

Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα έχει ξεπεράσει τις 8.800, ενώ το γραφείο του ΟΗΕ, μετά και το δεύτερο πλήγμα στην Τζαμπάλια, σημειώνει ότι αυτές οι επιθέσεις κατά αμάχων θα μπορούσαν να είναι «εγκλήματα πολέμου».

«Λαμβανομένου υπόψη του υψηλού αριθμού των θυμάτων μεταξύ των αμάχων και του μεγέθους των καταστροφών μετά τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια, εκφράζουμε σοβαρούς φόβους ότι αυτές είναι δυσανάλογες επιθέσεις που θα μπορούσαν να ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου», έγραψε η Ύπατη Αρμοστεία σε μήνυμα στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).