Θεόδωρος Στάθης: Ήταν υπουργός και τώρα γράφει… όπερες – Η σχέση με τον Ανδρέα Παπανδρέου

Ο Θεόδωρος Στάθης είναι ίσως ο μοναδικός πολιτικός που ασχολείται με το να συνθέτει όπερες. Δύο από αυτές ( η «Αντιγόνη» και «Τα γλυπτά του Παρθενώνα») μάλιστα ανέβηκαν στο Μέγαρο Μουσικής.

Ισως λίγοι ενθυμούνται τον Θεόδωρο Στάθη που έφερε από την Αμερική ο Ανδρέας Παπανδρέου και χρημάτισε υφυπουργός Άμυνας (το 86 με 87), αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού (88-89 υπό την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη) και υπουργός Γεωργίας (95-96) και τώρα σε ηλικία 87 ετών ασχολείται με την συγγραφή βιβλίων αλλά και να γράφει όπερες, όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Είναι ίσως ο μοναδικός πολιτικός που ασχολείται με το να συνθέτει όπερες. Δύο από αυτές ( η «Αντιγόνη» και «Τα γλυπτά του Παρθενώνα») μάλιστα ανέβηκαν στο Μέγαρο Μουσικής και συνεχίζει.

Έφραψε ακόμα την όπερα την Άλκηση του Ευριπίδη. Τον ρώτησα εάν σπούδασε μουσική, μου απάντησε πως είναι αυτοδίδακτος, σημειώνει η ίδια πηγή. Και που έμαθε τις νότες; «Στη Βουλή» μου είπε διαβάζοντας κάτω από τα έδρανα στις ατελείωτες ώρες αγορεύσεων βουλευτών τα θεωρητικά του Καλομοίρη. Έμαθε και μόνος του πιάνο για το οποίος είναι πολύ υπερήφανος.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.