Η πρώτη -αναγνωριστική- συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη έχει προγραμματιστεί για σήμερα 1/11 στο γραφείο του πρώτου στη Βουλή στις 10 το πρωί.

Μάλιστα χθες ο κ. Κασσελάκης επιτέθηκε για ακόμα μια φορά στον πρωθυπουργό στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς του την συνεχή υποβάθμιση της ποιότητας της Δημοκρατίας, αλλά και την αδυναμία να εξασφαλίσει την ποιότητα ζωής και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

Αμέσως μετά τη συνάντησή τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά τον τρόπο που θα διορίζονται οι διοικήσεις στο Δημόσιο, μια σημαντική μεταρρύθμιση που θα θέλει να βάλει ένα τέλος στους κομματικούς διορισμούς.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το έχει χαρακτηρίσει «απαράδεκτο». «Χτυπά ακόμα έναν πυλώνα της Δημοκρατίας, την αξιοκρατία. 29 χρόνια μετά την επανάσταση του Νόμου Πεπονή για το ΑΣΕΠ, αλλά και 12 χρόνια μετά τη χρεοκοπία του κομματικού και πελατειακού κράτους που οδήγησε και αυτό στην χρεωκοπία της χώρας, συζητάμε ακόμα για τα αυτονόητα. Το «επιτελικό κράτος» στην πραγματικότητα αποτελεί το βαθύ κράτος της ΝΔ, των πελατειακών σχέσεων, των γαλάζιων golden boys, της αποδυνάμωσης του ΑΣΕΠ, των χιλιάδων μετακλητών, των απευθείας αναθέσεων, των υποκλοπών, της απαξίωσης των Ανεξάρτητων αρχών και των ελεγκτικών θεσμών, της υπονόμευσης της ανεξαρτησίας της δημόσιας διοίκησης και της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών της» είπε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αύριο 2/11 ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Πεκίνο για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, τον πρωθυπουργό Λι Τσιανγκ και τον πρόεδρο της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης Tζάο Λετζί.