Δημοσκόπηση Pulse: «Ροκανίζεται» η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΠαΣοΚ – Το 58% αξιολογεί αρνητικά τις κινήσεις Κασσελάκη

Απασχολεί σημαντικά τους πολίτες η Ακρίβεια - Στις 18,5 ποσοστιαίες μονάδες τοποθετείται η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ στη πρόθεση ψήφου.

Στις 18,5 ποσοστιαίες μονάδες τοποθετείται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 33,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 15%, έχοντας χάσει 2 μονάδες από τη προηγούμενη έρευνα. Σε κοντινή απόσταση ακολουθεί το ΠαΣοΚ με 12% που συνεχώς μειώνει τη διαφορά με το δεύτερο κόμμα. Τέταρτο το ΚΚΕ με 8,5% και ακολουθούν: Ελληνική Λύση με 4,5%, Σπαρτιάτες με 3%, ΝΙΚΗ με 3%. Πλεύση Ελευθερίας και ΜέΡΑ 25 συγκεντρώνουν 2,5%.

Στο σενάριο της κατανομής των αναποφάσιστων, η ΝΔ αυξάνει τη διαφορά της με τον ΣΥΡΙΖΑ, στις 21,5 ποσοστιαίες μονάδες. Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία τοποθετείται στο 38,5% με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρίσκεται στο 17%. Ακολουθεί το ΠαΣοΚ με 13,5%, το ΚΚΕ με 9,5%, η Ελληνική Λύση με 5,5%, οι Σπαρτιάτες με 3,5% η ΝΙΚΗ με 3,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3% και το ΜέΡΑ25 με 3%.

Αρνητικά αξιολογούνται οι κινήσεις Κασσελάκη

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να αξιολογήσουν τις πρόσφατες εσωκομματικές ενέργειες και πρωτοβουλίες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και των διαγραφών στελεχών του κόμματος. Η πλειοψηφία, δηλαδή το 58%, τις αξιολογεί αρνητικά.

Πάντως, το 68% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» θετικά τις κινήσεις Κασσελάκη.

Ωφελείται το ΠαΣοΚ

Στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα ωφεληθεί μελλοντικά περισσότερο από τις πρόσφατες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ», η πλειοψηφία, δηλαδή το 31% απάντησε το ΠαΣοΚ.

«Τρομάζει» του πολίτες η ακρίβεια

Το 86% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τους απασχολεί η ακρίβεια , ενώ σχεδόν ένα στα δύο νοικοκυριά προβληματίζονται κυρίως με τις τιμές στα τρόφιμα και στους λογαριασμούς του ρεύματος. Οι ηλικίες που ανησυχούν περισσότερο είναι από 30 έως 59 ετών.

Ένα εξίσου συντριπτικό ποσοστό δηλώνει προβληματισμό για την πολεμική εμπλοκή στη Μέση Ανατολή. Ειδικότερα, το 84% να δηλώνει ότι οι εξελίξεις τους απασχολούν «πολύ» (57%) ή «αρκετά» (27%).

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.