Ενώπιον δικαστών βρέθηκε στη Νέα Υόρκη ο ηθοποιός Robert De Niro μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του η πρώην βοηθός του Graham Chase Robinson, καταγγέλλοντας κακοποιητική συμπεριφορά. Κατά τη διάρκεια της δίκης ο De Niro φάνηκε να δυσανασχετεί αρκετές φορές με όσα ισχυρίστηκε η κοπέλα και έκανε προσπάθειες να μην ξεσπάσει τον θυμό του, πριν τελικά αναφωνήσει «είναι όλα αηδίες!».

Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, γνωστός για τις ερμηνείες του σε blockbuster ταινίες όπως «The Deer Hunter» και «Raging Bull» ήταν ο πρώτος μάρτυρας στη δίκη. Η Robinson, η οποία εργαζόταν για τον De Niro μεταξύ του 2008 και 2019, αμοιβόταν με 300.000 δολάρια ετησίως πριν παραιτηθεί ως αντιπρόεδρός για την παραγωγή και τα οικονομικά του ηθοποιού.

Η γυναίκα, η οποία για χρόνια έκανε τα πάντα, από το να στολίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο του De Niro μέχρι να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο (όταν έπεσε από τις σκάλες), τον έχει μηνύσει και του ζητάει αποζημίωση 12 εκατ. δολαρίων για ψυχολογικό πόλεμο και ζημιά στη φήμη της, αναφέρει ο Guardian. Η Robinson είπε ότι αρνήθηκε να της δώσει συστατική επιστολή για να βρει άλλη δουλειά όταν παραιτήθηκε το 2019 μετά από επανειλημμένους καβγάδες που είχε με τη σύντροφό του.

Όταν ο δικηγόρος της Robinson ρώτησε τον 80χρονο ηθοποιό αν τη θεωρούσε ευσυνείδητη υπάλληλο εκείνος απάντησε χλευαστικά: «Όχι, κυρίως μετά από όσα περνάω τώρα». Ο De Niro έχασε αρκετές φορές την ψυχραιμία του. Μία από αυτές ήταν όταν ο δικηγόρος υπονόησε ότι ενόχλησε τη βοηθό του μέσα στη νύχτα, το 2017, για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. «Αυτό ήταν μία φορά όταν έπεσα από τις σκάλες» είπε έξαλλος.

Επέμεινε ότι συμπεριφέρθηκε καλά στη Robinson ακόμη και όταν αγόρασε ένα σπίτι πέντε υπνοδωματίων στο Μανχάταν και την άφησε να επιβλέπει κάποιες από τις προετοιμασίες ώστε να μπορέσει να μετακομίσει εκεί με τη φίλη του, Tiffany Chen. «Δεν είναι ότι της ζήτησα να πάει να ξύσει πατώματα και να σφουγγαρίσει. Οπότε όλα αυτά είναι ανοησίες!» είπε.

Τα «κοσμητικά» και οι ζήλιες της συντρόφου

Η αλληλογραφία μεταξύ του De Niro και της Chen, που παρουσιάστηκε στους ενόρκους, έδειξε ότι η Chen γινόταν όλο και πιο καχύποπτη για τα κίνητρα της Robinson, λέγοντας ότι πίστευε ότι συμπεριφερόταν σαν να ήταν η σύζυγος του De Niro και ότι είχε απίστευτη οικειότητα μαζί του. «Ένιωθε ότι υπήρχε κάτι εκεί και μπορεί να είχε δίκιο» δήλωσε ο De Niro υπερασπιζόμενος τις υποψίες της φίλης του.

Στις εναρκτήριες δηλώσεις, που προηγήθηκαν της κατάθεσης του De Niro, ο δικηγόρος Andrew Macurdy δήλωσε ότι η Robinson δεν έχει καταφέρει να βρει δουλειά και φοβάται να βγει από το σπίτι της. Είπε ότι ο ηθοποιός μερικές φορές της φώναζε και τη «στόλιζε» με κοσμητικά επίθετα, σε μια συμπεριφορά που συνάδει με τα σεξιστικά σχόλια που έκανε για τις γυναίκες γενικά.

Ο δικηγόρος του ηθοποιού, Richard Schoenstein, δήλωσε ότι ο De Niro φερόταν πολύ καλά στη Robinson «αλλά εκείνη πάντα πίστευε ότι άξιζε περισσότερα. Έπαιζε πάντα το θύμα» είπε.