Το αγαπημένο «φιλαράκι», ο Matthew Perry, ο Τσάντλερ της αμερικανικής σειράς που όλοι λατρέψαμε, βρέθηκε νεκρός στο τζακούζι του σπιτιού του στο Λος Άντζελες, σε ηλικία 54 ετών.

Τα αίτια του θανάτου του ηθοποιού θα απαιτήσουν περαιτέρω έρευνα από το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες προτού βγει το τελικό συμπέρασμα. Ο ιατροδικαστής, σύμφωνα με το CNN, ενημέρωσε το ηλεκτρονικό αρχείο του για τον Perry το απόγευμα της Κυριακής (29/10), αναφέροντας την αιτία θανάτου του ως «αναβληθείσα». Και αυτό γιατί «σε περιπτώσεις όπου η αιτία θανάτου δεν μπορεί να προσδιοριστεί κατά τη στιγμή της αυτοψίας, θα εκδίδεται πιστοποιητικό αναβολής μέχρι να ολοκληρωθούν οι πρόσθετες μελέτες».

Η αυτοψία ολοκληρώθηκε αλλά οι ιατροδικαστές αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εκθέσεων προκειμένου να προσδιορίσουν την αιτία θανάτου του και οι εκθέσεις αυτές μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να ολοκληρωθούν. Πηγή της Αστυνομίας ανέφερε ότι οι ερευνητές θέλουν να δουν αν υπάρχει περίπτωση ξένες ουσίες να συνέβαλαν στον θάνατο του αγαπημένου ηθοποιού. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια.

Τι έκανε πριν βρεθεί νεκρός

Σύμφωνα με πληροφορίες του TMZ o Matthew Perry, πριν βρεθεί νεκρός, είχε παίξει ένα δίωρο αγώνα pickleball, ένα άθλημα με ρακέτες, που παίζεται σε ζευγάρια ή μεμονωμένα. Το άθλημα αυτό, που ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και γρήγορα έγινε δημοφιλές και σε άλλες χώρες, συνδυάζει το τένις, το μπάντμιντον και το πινγκ-πονγκ και μπορεί να παιχτεί σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο.

«Πίστευε ότι ήταν κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάρρωσή του και έκανε φοβερή δουλειά. Το λάτρευε. Έπαιζε πέντε φορές την εβδομάδα, μιλούσε πάντα γι’ αυτό. Τους έκανε πάντα όλους να γελούν. Ήταν ένας γνήσιος, καλός τύπος, νοιαζόταν για όλους», δήλωσε ο προπονητής του στο pickleball, Matt Manasse, σε συνέντευξη στο People.

Επιστρέφοντας στο σπίτι μετά το pickleball ο ηθοποιός έστειλε τον βοηθό του να κάνει μια δουλειά και όταν εκείνος επέστρεψε, μετά από δύο ώρες, βρήκε το αφεντικό του αναίσθητο και κάλεσε το 100. Οι πρώτες πληροφορίες γύρω από τον θάνατό του αναφέρουν ότι στο σπίτι του δεν βρέθηκαν ναρκωτικά, αλλά πολλά συνταγογραφούμενα φάρμακα.

«Είμαστε συντετριμμένοι από τον θάνατο του αγαπητού μας φίλου Μάθιου Πέρι. Ο Μάθιου ήταν ένας απίστευτα προικισμένος ηθοποιός και ένα σημαντικό μέλος της Warner Bros. Η επίδραση της κωμικής ιδιοφυΐας του έγινε αισθητή σε όλο τον κόσμο και η κληρονομιά του θα παραμείνει στις καρδιές πολλών. Αυτή είναι μια δύσκολη μέρα και στέλνουμε την αγάπη μας στην οικογένειά του, στους αγαπημένους του και σε όλους τους αφοσιωμένους θαυμαστές του» ανέφερε σε δήλωσή στο CBS News η Warner Bros. Television Group, παραγωγός της σειράς «Friends».

Ανοιχτό βιβλίο

Ο Matthew Perry δεν έκρυψε ποτέ τις μάχες που έδινε με τις εξαρτήσεις και το έκανε κυρίως στα απομνημονεύματά του, «Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing: A Memoir», τα οποία κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2022. Η πάλη με τους εθισμούς είχε ξεκινήσει στο απόγειο της καριέρας του με τα «Φιλαράκια» και αυτός ήταν και ο λόγος, όπως είχε παραδεχτεί, που δεν ήθελε να βλέπει την τηλεοπτική σειρά.

«Το καλύτερο πράγμα για μένα, χωρίς καμία εξαίρεση, είναι ότι αν κάποιος έρθει σε μένα και μου πει «δεν μπορώ να σταματήσω να πίνω, μπορείς να με βοηθήσεις;» μπορώ να πω «ναι» και να κάνω», είπε στο podcast «Q With Tom Power» στο οποίο ήταν καλεσμένος για να μιλήσει για το βιβλίο του.  «Θέλω να με θυμούνται» είχε πει, «ως κάποιον που ζούσε, αγαπούσε και ήθελε να βοηθήσει τους ανθρώπους».