Κώστας Πάσσαρης: Απορρίφθηκε και η τρίτη αίτηση αποφυλάκισης

«Η αλλαγή του σήμερα είναι μεγάλη και είναι σπάνιο για κρατούμενους - Έχει μετανιώσει» λέει ο δικηγόρος του, Ανδρέας Ταγαράκης - Απορρίφθηκε και η τρίτη αίτηση αποφυλάκισης.

Απορρίφθηκε το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης, με περιοριστικούς όρους, του Κώστα Πάσσαρη, που έχει καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών σε 4 φορές ισόβια και 49 χρόνια κάθειρξη, για τις δολοφονίες των αστυνομικών κατά την απόδρασή του από το νοσοκομείο «Γενικό Κρατικό» το 2001.

Οι δικαστικές αρχές της Ρουμανίας δικαιολόγησαν το «όχι» λέγοντας ότι ο Κώστας Πάσσαρης είναι ακόμα επικίνδυνος. Μάλιστα στη Ρουμανία ο κακοποιός χαρακτηρίζεται ως το «θηρία των Βαλκανίων». Στην Ασφάλεια στην Ελλάδα, όπου υπάρχει ένας ογκοδέστατος φάκελος, χαρακτηρίζεται ως «δημόσιος κίνδυνος».

«Η αλλαγή του είναι μεγάλη»

Ο Ανδρέας Ταγαράκης, δικηγόρος του Κώστα Πάσσαρη, μίλησε στην εκπομπή «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» του Mega για την απόρριψη της αίτησής του.

«Στη Ρουμανία, ασχέτως των ισοβίων, το όριο που συμπληρώνεται για να μπορέσει να ζητήσει κάποιος αναστολή της ποινής, είναι τα 20 χρόνια. Μετά τη συμπλήρωση ο Κωνσταντίνος Πάσσαρης έκανε αίτηση. Στην Ελλάδα είναι πιο απλή η διαδικασία, μετά τα 20 χρόνια κάνεις μία διάταξη και βγαίνεις. Εφόσον, έχει συμπληρώσει τα χρόνια θέλει να βγει. Είναι Έλληνας και είναι λογικό να θέλει να επιστρέψει. Δημόσιος κίνδυνος χαρακτηρίστηκε πριν από 20 χρόνια και τώρα η εικόνα του είναι εντελώς διαφορετική. Η αλλαγή του σήμερα είναι μεγάλη και είναι σπάνιο για κρατούμενους», είπε αρχικά.

«Είναι πολύ κοντά στη θρησκεία και έχει κοντά του πνευματικό του. Αυτό έγινε σε μία περίοδο που δεν είχε ανάγκη να το προβάλλει και να το δείξει. Δεν το έκανε για να απολάβει κάτι από κάποια δικαστική αρχή. Έχει μετανιώσει, μου το έχει πει πολλές φορές. Μερικά πράγματα δεν γυρίζουν πίσω. Πρέπει να δεχτούμε όμως πως υπάρχει σωφρονισμός και υπάρχει και δεύτερη ευκαιρία. Υπάρχει ο κίνδυνος ο Πάσσαρης να έχει εκτίσει 20 χρόνια στη Ρουμανία και να έρθει στην Ελλάδα και να δικαστεί για ακόμη 20 χρόνια εδώ. Να εκτίσει 40 χρόνια ενώ σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη οι ποινές συντρέχουν μαζί», πρόσθεσε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.