Matthew Perry: Οι δημιουργοί της σειράς «Φιλαράκια» θρηνούν τον θάνατό του

Οι δημιουργοί της πιο αγαπητής σειράς στον κόσμο εξέδωσαν μια κοινή δήλωση, εκφράζοντας τη θλίψη τους για την πρόωρη και απροσδόκητη απώλεια του επί μακρόν φίλου και συνάδελφού τους, Matthew Perry.

Λίγο μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Matthew Perry, του 54χρονου ηθοποιού που αγαπήθηκε παγκοσμίως μέσα από τον ρόλο του ως Chandler Bing στα «Φιλαράκια», οι δημιουργοί, Marta Kauffman και David Crane, και ο σκηνοθέτης, Kevin Bright, της τηλεοπτικής σειράς εξέδωσαν μια κοινή δήλωση για να τιμήσουν τον επί μακρόν συνάδελφο και φίλο τους.

Η εν λόγω δήλωση κάνει μια αναδρομή στην πορεία του Perry, ανακαλώντας την πρώτη του οντισιόν για τα «Φιλαράκια» και αναφέροντας πώς κατάφερε τελικά να κάνει τον ρόλο του Chandler δικό του.

«Θα τιμούμε πάντα τη χαρά, το φως, την εκτυφλωτική ευφυΐα που έβγαζε σε κάθε στιγμή – όχι μόνο στη δουλειά του, αλλά και στη ζωή του», ανέφεραν, κλείνοντας το μήνυμά τους με μια μελαγχολική εκδοχή των διάσημων τίτλων των επεισοδίων της σειράς: «Αυτό είναι πραγματικά το επεισόδιο όπου οι καρδιές μας έχουν ραγίσει».

Μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη 10ετή πορεία στα «Φιλαράκια», οι Kauffman, Crane και Bright επανενώθηκαν με τον Perry και το υπόλοιπο καστ για το επεισόδιο επανένωσης του Max το 2021, για το οποίο όλοι μαζί απέσπασαν μια υποψηφιότητα για το βραβείο Emmy Outstanding Variety Special (Pre-Recorded). Η Kauffman δήλωσε στο Deadline την περασμένη εβδομάδα ότι δεν υπάρχουν σχέδια για δεύτερη επανένωση.

Όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (29/10), ο Perry βρέθηκε αναίσθητος αργά το απόγευμα του Σαββάτου στο σπίτι του στο Λος Άντζελες από τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών που δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν μετά από πιθανό πνιγμό.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση των Kauffman, Crane και Bright, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο Deadline:

«Είμαστε συγκλονισμένοι και βαθιά, βαθιά θλιμμένοι από το θάνατο του αγαπημένου μας φίλου Matthew. Φαίνεται ακόμα αδιανόητο. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι νιώθουμε ευλογημένοι που τον είχαμε στη ζωή μας.

»Ήταν ένα λαμπρό ταλέντο. Είναι κλισέ να λέμε ότι ένας ηθοποιός κάνει έναν ρόλο δικό του, αλλά στην περίπτωση του Matthew, δεν υπάρχουν πιο αληθινά λόγια. Από την ημέρα που τον πρωτοείδαμε να ενσαρκώνει τον ρόλο του Chandler Bing, δεν υπήρχε άλλος για εμάς. Θα τιμούμε πάντα τη χαρά, το φως, την εκτυφλωτική ευφυΐα που έδινε σε κάθε στιγμή – όχι μόνο στη δουλειά του, αλλά και στη ζωή. Ήταν πάντα ο πιο αστείος άνθρωπος στο δωμάτιο. Πέρα από αυτό, ήταν ο πιο γλυκός, με μια δοτική και ανιδιοτελή καρδιά.

»Στέλνουμε όλη μας την αγάπη στην οικογένεια και τους φίλους του. Αυτό είναι πραγματικά το επεισόδιο όπου οι καρδιές όλων μας έχουν ραγίσει.

»Οι συνδημιουργοί της σειράς «Φιλαράκια», Marta Kauffman και David Crane, και ο EP Kevin Bright».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.