Ιράν: Ξεπεράσατε τις κόκκινες γραμμές λέει στο Ισραήλ και απειλεί με γενίκευση της σύρραξης

Με ανάληψη δράσης προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί λέγοντας πως το Ισραήλ ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές

Εντείνονται οι φόβοι για γενίκευση της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και  Χαμάς στη Μέση Ανατολή. Το Ισραήλ εξακολουθεί να βομβαρδίζει ανελέητα τη Γάζα και παράλληλα να πραγματοποιεί π χερσαίες επιχειρήσεις στον θύλακα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Ιράν  που προέβη σε προειδοποιήσεις.

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί τόνισε ότι οι κινήσεις του Ισραήλ «ξεπέρασαν τις κόκκινες γραμμές» και προειδοποιεί με ανάληψη δράσης.

Τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος έχουν ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές, κάτι που μπορεί να αναγκάσει τους πάντες να αναλάβουν δράση. Η Ουάσιγκτον μας ζητά να μην κάνουμε τίποτα, αλλά συνεχίζουν να παρέχουν ευρεία υποστήριξη στο Ισραήλ. Οι ΗΠΑ έστειλαν μηνύματα στον Άξονα της Αντίστασης αλλά έλαβαν ξεκάθαρη απάντηση στο πεδίο της μάχης» έγραψε στο X.

Η προειδοποίηση των ΗΠΑ στο Ιράν

Προειδοποιήσεις όμως έχουν γίνει νωρίτερα και από τηνπλευρά των ΗΠΑ οι οποίες έχουν προειδοποιήσει το Ιράν να μείνει έξω από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, καθώς επιθυμούν να σταματήσουν μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση.

Η Χεζμπολάχ, η οποία εδρεύει στον Λίβανο και υποστηρίζεται επίσης από το Ιράν, ανταλλάσσει πυρά με το Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου, ενώ και οι Χούθι της Υεμένης όπως και οργανώσεις του Ιράκ εξαπολύουν ρουκέτες.

Πάντως χθες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν θέλησε να τεντώσει το σχοινί με την Τεχεράνη, λέγοντας ότι δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν είχε συμμετοχή στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.