Συγκινεί ο 11χρονος τυφλός Λέανδρος που παρέλασε

Τι ζήτησε ο 11χρονος Λέανδρος για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία.

Μηνύματα δύναμης και αισιοδοξίας έστειλε από την Καλαμαριά στη Θεσσαλονίκη ο 11χρονος Λέανδρος, ο τυφλός μαθητής που παρέλασε σήμερα 28η Οκτωβρίου με το σχολείο του στη συμπρωτεύουσα.

«Νιώθω ενθουσιασμένος που μπορώ να συμμετάσχω με το σχολείο μου στην παρέλαση και εύχομαι όλα τα παιδιά με αναπηρία να μπορούν να παρελάσουν. Και δεν πρέπει να τα αποκλείουμε από πουθενά», ανέφερε σήμερα σε εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Το μήνυμα σήμερα είναι το «όχι» στην υποτέλεια, το «ναι» στην ελευθερία και τη Δημοκρατία και ένα «ναι» στη συμπερίληψη, σε μία κοινωνία ανοιχτή που προοδεύει, όταν συμμετέχουν όλοι σε αυτή» είπε ο μπαμπάς του.

Ο Λέανδρος αποκάλυψε μάλιστα ότι θέλει να γίνει δημοσιογράφος. «Είναι αλήθεια ότι σκοπεύω να γίνω δημοσιογράφος γιατί θέλω να κάνω ερωτήσεις και να ψάχνω απαντήσεις».

Χθες ο 11χρονος Λέανδρος είχε μιλήσει και στην ΕΡΤ. Σχετικά με το τι θέλει να αλλάξει άμεσα στην καθημερινότητα, τόνισε πως πρέπει «να γίνουν προσβάσιμοι οι δρόμοι για τα άτομα, που έχουν κάποια αναπηρία και να γίνουν πιο μεγάλα τα πεζοδρόμια και οι διαβάσεις».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.