Γενετικός έλεγχος ξεκινά για την υπόθεση των θανάτων των δύο βρεφών, ηλικίας 20 ημερών και 2 μηνών, στην Κάτω Αχαΐα.

Για το δύο μηνών μωρό που κατέληξε την περασμένη εβδομάδα στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αγία Σοφία» έχουν ήδη ληφθεί δείγματα, ενώ υπάρχουν ιστοί και του νεογνού, καθώς ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η ιστολογική εξέταση.

Καμία ύποπτη ουσία

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, στο πρώτο παιδί, έχουν βγει, και δεν δείχνουν τίποτα το περίεργο ή ασυνήθιστο, το οποίο θα μπορούσε να παραπέμψει σε εγκληματική ενέργεια.

Την ίδια στιγμή, οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις, οι οποίες παραδόθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών, δείχνουν ότι το μωρό έχει «καταλήξει» από λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ φαίνεται να έχουν βρεθεί ορισμένα πνευμονικά κύτταρα με φθορά, το οποία δείχνει παθολογική αιτία για τον θάνατό του.

Αιχμές από την γιαγιά των παιδιών

Η γιαγιά των μωρών μίλησε για την 23χρονη κόρη της αφήνοντας αιχμές. «Το μόνο μου θέμα είναι τι έχει συμβεί με τα μωρά. Με αυτά που ακούγονται δεν ξέρω πια κι εγώ τι να πιστέψω ως μάνα. Ακούγεται ότι έκανε χρήση ναρκωτικών η Ειρήνη. Μακάρι να είναι ιατρικό το θέμα. Κρατάω μικρό καλάθι σαν μάνα. Πού ξέρω ότι δεν έχει πειράξει τα παιδάκια;» λέει η κυρία Πόπη μιλώντας στο Live News.

Χαρακτήρισε την κόρη της ένα «πολύ περίεργο παιδί». «Έχει μπλεχτεί η μητριά της που δεν έχω καλές σχέσεις μαζί της. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αντιδρά έτσι η Ειρήνη. Εμένα μου άφηνε τα παιδιά για να πάει για ένα μεροκάματο, όχι για να ταΐσει εμένα. Εγώ δουλεύω μόνη μου […] Είναι πολύ περίεργο παιδί. Δεν νομίζω να έκανε κάτι στα παιδιά» είπε για την κόρη της.

«Για μένα μπορεί να υπάρχουν παραλείψεις. Δεν γίνεται 1,5 μήνα μέσα στο νοσοκομείο να μην βρίσκουν τι έχει, ούτε να το βάζουν στην Εντατική όπως το είχαν εδώ στο Καραμανδάνειο στην Πάτρα, ούτε να υπάρχει τόση σοβαρότητα της κατάστασης ότι πάει δηλαδή, ότι περιμένουμε να πεθάνει και τελικά το παιδί να καταλήγει» είχε πει νωρίτερα.

Η γυναίκα περιγράφει τις τελευταίες στιγμές του μωρού. «Έκανε ένα ψευτοτρέμουλο γιατί ήταν σαν παράλυτο πράγμα. Ένα πούπουλο σου λέω. Απλά γύρισαν τα μάτια της τούμπα, και αν δεν τη ζορίζαμε, το νερό που της έριξε η Ειρήνη, δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει το παιδί, όσο το άφηνε δηλαδή, ήταν σαν να μαύριζε […] Ούτε στο μηχάνημα το βάλανε, ούτε στη ΜΕΘ. Υποτίθεται το είχαν «ξεζουμίσει» να της κάνουν εξετάσεις» είπε για το μωρό που πέθανε στις 17 Οκτωβρίου.