Δεν ξέρω γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε χθες το βράδυ να κάνει την εισαγωγή του στα αγγλικά στο Συνέδριο του Economist, πολλοί ήταν αυτοί που ακούγοντάς τον διερωτήθηκαν.

Αυτό που συνήθως συμβαίνει σε σε διεθνή συνέδρια που γίνονται στην Ελλάδα, οι Έλληνες πολιτικοί χρησιμοποιούν την γλώσσα τους. Τώρα θα πείτε και ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στα αγγλικά με τον Αμερικανό Φράνσις Γιοσιχίρο Φουκουγιάμα την Δευτέρα (στον Economist), αλλά θα είναι μια συνομιλία μεταξύ δύο προσωπικοτήτων, χωρίς να χάνεται χρόνος με μεταφράσεις, όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Ίσως πάλι ο κ. Κασσελάκης με τα αγγλικά του να θέλησε να υπενθυμίσει την ατάκα του ότι γνωρίζει καλύτερα αγγλικά από τον κ. Μητσοτάκη που όντως ήταν μια ατάκα που του έφερε πόντους στο εσωκομματικό παιχνίδι για την εκλογή νέας ηγεσίας στο κόμμα του.

Έτσι λοιπόν, στο αγγλόφωνο τμήμα της ομιλίας του  δήλωσε πως «η σύγχρονη αριστερά πρέπει να εστιάζει «στο μέρισμα της ευημερίας παράλληλα με την συνετή δημοσιονομική πολιτική», σημειώνει η ίδια πηγή.

Ίσως, λένε οι κακές γλώσσες, επειδή δεν θα μπορούσε να μην και κάτι… «φιλελεύθερο»,  θέλησε να το πει στα… αγγλικά. Ποιος ξέρει ίσως πάλι να σκέφθηκαν μερικοί στο κόμμα του, πως οι Βίτσας, Σκουρλέτης και Φίλης και πολλοί άλλοι «σύντροφοι» μπορεί και να μην το προσέξουν.

Αλλά θα μου πείτε ο Τσακαλώτος που ήταν και στην Οξφόρδη (μαζί με τον Γιάννη Στουρνάρα- μην το ξεχνάτε αυτό) και τα αγγλικά του είναι τέλεια (σε επίπεδο distinguish).