Η Taylor Swift απαντά επιτέλους στις φήμες, που κυκλοφορούν εδώ και χρόνια και οι οποίες έχουν πάρει διαστάσεις τελευταία, σχετικά με την σεξουλικότητά της.

Αφού η Taylor διαπομπεύτηκε από τα μέσα ενημέρωσης για τις σχέσεις της με διάφορους διάσημους, αποφάσισε να μείνει single για δυόμισι χρόνια. Μέσα σε αυτά τα δυόμισι χρόνια κυκλοφόρησε η φήμη ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις όχι με μία, ούτε με δύο, αλλά με μια ολόκληρη «ομάδα γυναικών», γεγονός που οδήγησε σε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των Swifties.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εμφανίστηκαν φήμες ότι η Taylor πιθανώς τα είχε με τις φίλες της Karlie Kloss και Dianna Agron. Κάποιοι θαυμαστές της μάλιστα πιστεύουν ακόμα και σήμερα ότι πολλά από τα τραγούδια της που γράφτηκαν την εποχή εκείνη θα μπορούσαν να αφορούν την Karlie ή την Dianna.

Λοιπόν, η Taylor φαίνεται να διαψεύδει αυτές τις φήμες με ένα σημείωμα που έγραψε για τον πρόλογο του 1989 (Taylor’s Version), που περιλαμβάνεται στο νέο άλμπουμ. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε όσα την επηρέασαν κατά τη διάρκεια της συγγραφής του άλμπουμ την περίοδο 2012-2014.

«Τις φωνές που είχαν αρχίσει να με διαβάλλουν επειδή έβγαινα ραντεβού σαν μια φυσιολογική νεαρή γυναίκα; Ήθελα να τις φιμώσω», γράφει η Taylor. «Βλέπετε – στα χρόνια που προηγήθηκαν, είχα γίνει στόχος του slut shaming – η ένταση και η αδυσώπητη φύση του οποίου θα επικρινόταν και θα καταδικαζόταν αν συνέβαινε σήμερα. Τα αστεία σχετικά με τον αριθμό των φίλων μου. Ο ευτελισμός των στίχων μου, σαν να επρόκειτο για μια ληστρική πράξη από έναν ψυχοπαθή που τρελαίνεται για αγόρια. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης υιοθέτησαν αυτό το αφήγημα Έπρεπε να το σταματήσω γιατί είχε αρχίσει να πονάει πάρα πολύ».

Η Taylor συνεχίζει: «Για μένα ήταν ξεκάθαρο ότι δεν υπήρχε τέτοιο πράγμα όπως τα περιστασιακά ραντεβού, ή ακόμα και το να έχω έναν άνδρα φίλο με τον οποίο να κάνω παρέα σε πλατωνικό επίπεδο. Αν με έβλεπαν μαζί του, υπέθεταν ότι κοιμόμουν μαζί του. Και έτσι ορκίστηκα να μην κάνω παρέα με άντρες, να μην βγαίνω ραντεβού, να μην φλερτάρω ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο εναντίον μου από μια κουλτούρα που ισχυριζόταν ότι πίστευε στην απελευθέρωση των γυναικών, αλλά με αντιμετώπιζε σταθερά με τους σκληρούς ηθικούς κώδικες της βικτοριανής εποχής».

«Όντας απόλυτα αισιόδοξη, υπέθεσα ότι θα μπορούσα να το διορθώσω, αν απλά άλλαζα τη συμπεριφορά μου. Ορκίστηκα να μην βγαίνω ραντεβού και αποφάσισα να επικεντρωθώ μόνο στον εαυτό μου, τη μουσική μου, την ανάπτυξή μου και τις γυναικείες φιλίες μου», σημειώνει η Taylor. «Αν έκανα παρέα μόνο με τις γυναίκες φίλες μου, οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να το σεξουαλικοποιήσουν – σωστά; Αργότερα θα μάθαινα ότι μπορούσαν και ότι το έκαναν τελικά».

Στη συνέχεια, η Taylor ευχαρίστησε όσους θαυμαστές της που δεν υπέκυψαν στις διάφορες θεωρίες και «ήξεραν ότι ίσως ένα κορίτσι που περιστοιχίζεται από γυναικείες φιλίες στην ενήλικη ζωή να αναπληρώνει την έλλειψή τους στην παιδική ηλικία».