Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πήραν ασίστ από τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό και ολοκλήρωσαν μία εκπληκτική «ερυθρόλευκη» βραδιά! Ο Ολυμπιακός νίκησε την Εφές με 75-57 και πανηγύρισε έξαλλα με τον ήδη «τρελαμένο» κόσμο του.

Χωρίς τους Σίκμα και ΜακΚίσικ και τον Κάνααν να παίζει παρά την ίωση που τον ταλαιπώρησε, ο Ολυμπιακός στρίμωξε άσχημα την τουρκική Εφές με άμυνα που τσάκιζε, την ανάγκασε σε πολλά άστοχα σουτ και ανεβάζοντας σταδιακά ρυθμό και απόδοση στην επίθεση, πήρε χωρίς να δυσκολευτεί το ροζ φύλλο, που τον φέρνει στο 3-2 με τη συμπλήρωσε της 5ης αγωνιστική της EuroLeague.

Το κοντό σχήμα του Μπαρτζώκα με τον Παπανικολάου στο τέσσερα έκανε τη διαφορά στην τρίτη περίοδο. Ο διεθνής φόργουορντ ήταν εξαιρετικός όπως και ο Γκος, οι Πίτερς και Κάνααν έδωσαν πολύτιμους πόντους, ενώ ο Γουόκαπ έκανε όλη τη βρόμικη δουλειά.

Προβάδισμα από την αρχή

Με πολυφωνία στην επίθεση, όπλο τα ριμπάουντ και την άμυνα, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά παίρνοντας πόντους από όλους τους παίκτες του. προηγήθηκε με 10-5 και δεν έδωσε ποτέ τη δυνατότητα στους Τούρκους να περάσουν μπροστά στο σκορ, πηγαίνοντας στο τέλος της περιόδου στο 17-14

Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την άμυνα του, ανάγκασε την Εφές σε πολλά άστοχα σουτ και άρχισε να χτίζει μια διαφορά που έφτασε στο 26-16 και λίγο αργότερα στο 30-18. Με τους εννιά παίκτες του Ολυμπιακού που πάτησαν παρκέ να σκοράρουν και τους Τούρκους να τα σπάνε από το τρίποντο, η διαφορά ήταν αναμενόμενη.

H επίθεση δεν ήταν το ατού, αλλά η άμυνα του Ολυμπιακού έσπαγε κόκκαλα, η Εφές έμεινε στους 25 πόντους στο ημίχρονο (33-25) και με 10/34 σουτ δεν μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο.

Η διαφορά με το καλημέρα στα ύψη

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε φορτσάτος στο δεύτερο ημίχρονο και με κοντό σχήμα άρχισε να σκοράρει από το τρίποντο και εκτόξευσε τη διαφορά στο +14 (46-32) και λίγο αργότερα με τρίποντο του Γκος στο +17 (58-41). Ο Ολυμπιακός ανέβασε σημαντικά την ευστοχία του από τη γραμμή του τρίποντου και η διαφορά φάνηκε αμέσως. Στην εκπνοή μάλιτα της τρίτης περιόδου, με τρίποντο του Πίτερς, η διαφορά πήγε στους 18 πόντους. Στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε και με 75-50, ο Μπαρτζώκας έβαλε όλους τους παίκτες από τον πάγκο και η τελική νίκη ήρθε εύκολα.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 33-25, 61-43, 75-57