Αγίου Δημητρίου: Η Θεσσαλονίκη τιμά τον πολιούχο της υπό βροχή

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας - Η Θεσσαλονίκη τιμά τον πολιούχο της υπό βροχή - Το παρών δίνουν εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Πλήθος κόσμου έχει συρρεύσει από νωρίς το πρωί, υπό βροχή, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου για να παρακολουθήσει την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία, αφού σήμερα η Θεσσαλονίκη τιμά τον πολιούχο της.

Πριν από λίγο άρχισε να βρέχει με αποτέλεσμα πολίτες έξω από τον ναό να έχουν συγκεντρωθεί κάτω από τα υπόστεγα, εν μέσω αυξημέων μέτρων ασφαλείας. Περιμετρικά του ναού έχουν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα όπως αναφέρει το thestival.gr. Μαζί με τον Πολιούχο της η Θεσσαλονίκη γιορτάζει σήμερα και την 111η επέτειο απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό.

Εν τω μεταξύ αναβλήθηκαν για αύριο (27/10) οι σημερινές διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την πόλη της Θεσσαλονίκης, ενόψει της στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, λόγω καιρικών συνθηκών όπως έγινε γνωστό από την Πολεμική Αεροπορία.

Όλα είναι έτοιμα για την άφιξη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία θα παραστεί στην Δοξολογία που ξεκίνησε στις 11:00, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα. Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα υποδεχτεί άγημα της ΣΣΑΣ και η στρατιωτική μπάντα του Γ’ Σώματος Στρατού.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας. Ο κ. Δένδιας θα παραστεί στη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Πολιούχου Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια στο επίσημο γεύμα προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης στις 13:30.

Στη Δοξολογία θα παραβρεθεί και ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Στις 18:30 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα δώσει το «παρών» στην τελετή για την 111η επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και το Έπος του 1940 παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.