Νετανιάχου: Καταδικασμένοι όλοι οι μαχητές της Χαμάς – Θα οδηγήσω το Ισραήλ στη νίκη

Τις βασικές προτεραιότητες του Ισραήλ σε αυτό το στάδιο του πολέμου με τη Χαμάς ανέλυσε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου στο νέο διάγγελμά του, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το πότε θα αρχίσει η χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Των θέσεων του Ισραήλ στον πόλεμο διαρκείας στα σύνορα, από το βορρά ως τον νότο, υπεραμύνθηκε ο Μπένιαμιν Νετανιάχου για άλλη μια φορά. Στο τηλεοπτικό διάγγελμά που έκανε την Τετάρτη (25/10), ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποστήριξε αρχικά πως τόσο ο ίδιος όσο και «καθένας» θα πρέπει να απαντήσει για την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, «αλλά μετά τον πόλεμο».

Σε σχέση με τη χερσαία επέμβαση, ο Νετανιάχου ενημέρωσε απλώς πως η χώρα του «προετοιμάζεται» και ότι τα στρατεύματα του Ισραήλ ήδη έχουν «εξολοθρεύσει χιλιάδες τρομοκράτες».

«Όλοι οι μαχητές της Χαμάς είναι καταδικασμένοι», προσέθεσε χωρίς να δώσει λεπτομερές χρονοδιάγραμμα επί των επιχειρήσεων, εξηγώντας ότι τον χρόνο θα τον καθορίσει το πολεμικό συμβούλιο.

Ο κ. Νετανιάχου υπογράμμισε ακόμη ότι «εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τις επόμενες δραστηριότητές των στρατιωτών» και ζήτησε από τους πολίτες της χώρας να μην «ξεχάσουν ούτε για μια στιγμή όσους σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις της Χαμάς». Γι’ αυτό είπε ότι η χώρα βοηθά τους Ισραηλινούς πολίτες «να αποκτήσουν τα δικά τους προσωπικά όπλα με ελεγχόμενο τρόπο».

Ο ίδιος προέτρεψε τους κατοίκους της Γάζας να μετακινηθούν στον νότο και υποστήριξε «ο ρόλος μου είναι να οδηγήσω αυτή τη χώρα και το λαό της σε μια ολοκληρωτική νίκη επί των εχθρών μας».

«Μαζί θα πολεμήσουμε και μαζί θα νικήσουμε», κατέληξε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Τι συμβαίνει στον μέτωπο

Όλα αυτά τη στιγμή που επιδρομές από τις αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ συνεχίστηκαν τόσο στη Δυτική Όχθη όσο και στα σύνορα με τον Λίβανο. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι έπληξε υποδομές του συριακού στρατού, σε αντίποινα για εκτοξεύσεις ρουκετών.

Από την πλευρά της Χαμάς προειδοποίησε ότι δεν θα απελευθερωθούν άλλοι όμηροι, εάν πρώτα δεν παραδοθούν φάρμακα και καύσιμα στην αποκλεισμένη από τον ισραηλινό στρατό Λωρίδα της Γάζας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.