Η άμυνα των ΗΠΑ καθυστερεί τη χερσαία επέμβαση του Ισραήλ στη Γάζα

Αποκλειστικές πληροφορίες της Wall Street Journal αποκαλύπτουν τον λόγο που το Ισραήλ αποδέχθηκε την πρόταση των ΗΠΑ για μικρή αναβολή της χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα.

Αποδεικνύεται πως υπάρχει έντονο παρασκήνιο πίσω από το γεγονός το Ισραήλ αργοπορεί χαρακτηριστικά και δεν έχει επιτεθεί ακόμη στη Λωρίδα της Γάζας με τις χερσαίες δυνάμεις του, με συνέπεια ο Μπένιαμιν Νετανιάχου να δέχεται πυρά ακόμη κι από κυβερνητικά στελέχη που τον κατηγορούν για παθητικότητα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Wall Street Journal, το Τελ Αβίβ έκρινε σκόπιμο ν’ αποδεχθεί το αίτημα που κατέθεσαν οι ΗΠΑ για μια μικρή και προσωρινή αναβολή της στρατιωτικής επιχείρησης εις βάρος των θέσεων της Χαμάς προκειμένου να υπάρξει αρτιότερη και πληρέστερη οργάνωση νωρίτερα.

Η νέα αυτή τροπή επιτεύχθηκε από την Ουάσιγκτον και τους Μπάιντεν – Μπλίνκεν έτσι ώστε το αμερικανικό Πεντάγωνο να προλάβει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες βελτίωσης της αεράμυνάς του στην ευρύτερη περιοχή.

Πρόκειται, όπως διαρρέει σχετικώς, να αναπτύξει δώδεκα διαφορετικά συστήματα με στόχο να προστατεύσει τα δικά της στρατεύματα και τις αμερικανικές βάσεις που βρίσκονται στη Μέση Ανατολή και στον Περσικό Κόλπο: από τη Συρία, την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως το Ιράκ και το Κουβέιτ.

Παράλληλα, πηγές από το Ισραήλ ανέφεραν ότι λαμβάνονται σοβαρά υπ’ όψιν στον σχεδιασμό για την επέμβαση από τη μία η προστασία της ανθρωπιστικής βοήθειας που παρέχεται στους αμάχους εντός Γάζας και από την άλλη οι εν εξελίξει διπλωματικοί χειρισμοί για την απελευθέρωση των περισσότερων ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.

Το αμερικανικό Μέσο επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του και από τις δύο πλευρές – αμερικανικές και ισραηλινές.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.