Οικονόμου: Η Τροχαία δεν μπορεί να διαπλατύνει ή να κατασκευάσει δρόμους

Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν την πυκνότερη και εντονότερη παρουσία της Τροχαίας στους δρόμους σημείωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Ζούμε σε μία πόλη στην οποία οι υποδομές της έχουν από πολύ καιρό ξεπεράσει τις προδιαγραφές τους: τον κόσμο, τα αυτοκίνητα, το κυκλοφοριακό βάρος που μπορούν να σηκώνουν. Ο Κηφισός για παράδειγμα, είναι ένας δρόμος που ένα ατύχημα να γίνει, μπλοκάρει για αρκετό χρονικό διάστημα.»

Αυτό επεσήμανε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM» και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Οικονόμου προσθέτοντας ότι «είχαμε πει ότι θα τοποθετήσουμε σε δύο σημεία του Κηφισού γερανοφόρα οχήματα για να μικρύνουμε το χρόνο απόκρισης, όταν υπάρχουν συγκρούσεις ή ακινητοποιήσεις οχημάτων. Και αυτό συμβαίνει. Τα γερανοφόρα οχήματα είναι σε δύο σημεία του Κηφισού μόνιμα, οι μοτοσικλετιστές ανεβοκατεβαίνουν. Η Τροχαία, ωστόσο, δεν μπορεί ούτε να διαπλατύνει, ούτε να κατασκευάσει δρόμους. Ούτε μπορεί η Τροχαία ξαφνικά να κάνει τον Κηφισό να αποκτήσει περισσότερες λωρίδες, να αλλάξει μια αρχιτεκτονική του δρόμου που έχει κατασκευαστεί εδώ και δεκαετίες.»

Ο κ. Οικονόμου επεσήμανε ακόμη ότι «γίνεται πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια τον τελευταίο 1,5 μήνα με πυκνότερη παρουσία της Τροχαίας και αυτό δεν είναι αυθαίρετο. Αν δει κανείς τα στατιστικά των ελέγχων και των παραβάσεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα θα οδηγηθεί στο προφανές συμπέρασμα ότι κάποιος ελέγχει αυτές τις παραβάσεις, κάποιος κόβει τα πρόστιμα. Άρα για να είναι κατά πολύ πολλαπλάσιες του προηγούμενου διαστήματος, αυτό σημαίνει πως είναι περισσότεροι τροχονόμοι στον δρόμο και κάνουν περισσότερη δουλειά. Προφανώς και πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο και να ενισχύσουμε την εμφανή αστυνόμευση παντού με ένα προσωπικό που είναι συγκεκριμένο, και δεν μπορεί να πολλαπλασιαστεί από τη μία στιγμή στην άλλη.»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αντιμετώπισης των ναρκωτικών υπογραμμίζοντας ότι γίνεται μία πάρα πολύ οργανωμένη δουλειά στο κομμάτι της Δίωξης ναρκωτικών στην Ελληνική Αστυνομία, όπως και σε πολλά άλλα. Σύντομα θα έχουμε και άλλες ανακοινώσεις για σημαντικές επιτυχίες που αφορούν εγκληματικές δραστηριότητες .

Αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί λόγω της έκρυθμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή τόνισε ότι: «Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά, έχουμε εντείνει τα μέτρα της εμφανούς αστυνόμευσης σε συγκεκριμένα σημεία και φύλαξης στόχων, έχουμε τα πληροφοριακά μας δίκτυα ανοιχτά προκειμένου αυτό το διάστημα να είμαστε σε εγρήγορση, αλλά όχι σε πανικό. Η χώρα μας έχει μία ξεκάθαρη εξωτερική πολιτική και τοποθέτηση, είναι πάρα πολύ καθαρή η προσέγγισή μας. Φυλάσσονται μία σειρά από πιθανούς στόχους που αφορούν και ξένους διπλωμάτες και σημεία που μπορεί να υποθέσει κανείς ότι θα αποτελούσαν αντικείμενο στοχοποίησης. Καταλαβαίνω την ανησυχία που έχουν όλοι. Η Ελλάδα, η Ελληνική Αστυνομία, οι υπηρεσίες ασφαλείας κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν προκειμένου να συλλέγουν πληροφορίες, να παρακολουθούν τα πράγματα χωρίς υπερβολές και χωρίς πανικούς, με την εγρήγορση που απαιτεί η συγκυρία.»

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.