Τι πρέπει να γίνει για να τελειώσει ο πόλεμος στο Ισραήλ

Τι λέει ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων για τη Χαμάς και το τέλος του πολέμου - Πλησιάζουν τις 6.500 οι νεκροί σε Γάζα και Ισραήλ.

Αρνούμενος να απαντήσει γιατί η χερσαία εισβολή στη Γάζα έχει καθυστερήσει, παρά τις πολυήμερες εικασίες, ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), αντισυνταγματάρχης Jonathan Conricus τονίζει ότι ο στρατός του Ισραήλ θα «διαλύσει εντελώς τη Χαμάς», που κρατά ομήρους 212 Ισραηλινούς.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ABC αποκαλύπτει ποια θα ήταν η μοναδική συνθήκη για να τελειώσει ο πόλεμος στο Ισραήλ, που μαίνεται εδώ και 16 μέρες.

«Αν η Χαμάς έβγαινε από τις κρυψώνες της που διατηρεί κάτω από τους Ισραηλινούς πολίτες, όπως κάνει τώρα, επέστρεφε τους ομήρους μας -και τους 212- και παραδιδόταν άνευ όρων, τότε ο πόλεμος θα τελείωνε. Αν δεν το κάνουν, τότε μάλλον θα πρέπει να μπούμε μέσα και να το πετύχουμε» είπε ο εκπρόσωπος των IDF.

Και πρόσθεσε: «Ο κόσμος θα πρέπει να διαλέξει πλευρά, σύμφωνα με την ηθική του. Είναι δική σας επιλογή αν θέλετε να είστε στο πλευρό των τρομοκρατών ή στο πλευρό του Ισραήλ» είπε ο Conricus.

Από τις 7 Οκτωβρίου που ξέσπασε ο πόλεμος στο Ισραήλ τουλάχιστον 5.087 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, ενώ περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.