Αρνούμενος να απαντήσει γιατί η χερσαία εισβολή στη Γάζα έχει καθυστερήσει, παρά τις πολυήμερες εικασίες, ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), αντισυνταγματάρχης Jonathan Conricus τονίζει ότι ο στρατός του Ισραήλ θα «διαλύσει εντελώς τη Χαμάς», που κρατά ομήρους 212 Ισραηλινούς.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ABC αποκαλύπτει ποια θα ήταν η μοναδική συνθήκη για να τελειώσει ο πόλεμος στο Ισραήλ, που μαίνεται εδώ και 16 μέρες.

«Αν η Χαμάς έβγαινε από τις κρυψώνες της που διατηρεί κάτω από τους Ισραηλινούς πολίτες, όπως κάνει τώρα, επέστρεφε τους ομήρους μας -και τους 212- και παραδιδόταν άνευ όρων, τότε ο πόλεμος θα τελείωνε. Αν δεν το κάνουν, τότε μάλλον θα πρέπει να μπούμε μέσα και να το πετύχουμε» είπε ο εκπρόσωπος των IDF.

Και πρόσθεσε: «Ο κόσμος θα πρέπει να διαλέξει πλευρά, σύμφωνα με την ηθική του. Είναι δική σας επιλογή αν θέλετε να είστε στο πλευρό των τρομοκρατών ή στο πλευρό του Ισραήλ» είπε ο Conricus.

Από τις 7 Οκτωβρίου που ξέσπασε ο πόλεμος στο Ισραήλ τουλάχιστον 5.087 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, ενώ περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ.