Από τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, με τους δύο νεκρούς Σουηδούς προσωπικό της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, της κρατικής ασφάλειας και της ΕΥΠ έχουν εντείνει το επιχειρησιακό επίπεδο λήψης μέτρων και το περιφερειακό δίκτυο ανίχνευσης πιθανών θυλάκων, οι οποίοι μπορεί να ενεργοποιηθούν για την εκδήλωση αντιποίνων σε όλο τον κόσμο.

Για πρώτη φορά όμως από την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου εκπονήθηκε απόρρητη έκθεση για πιθανό ελληνικό στόχο και άρχισε να φυλάσσεται το στρατόπεδο «Νταλίπη» στη Θεσσαλονίκη καθώς υπάρχει αυξημένο ενδεχόμενο να δεχτεί τρομοκρατικό χτύπημα.

Στο στρατόπεδο «Νταλίπη», όπου στεγάζεται η σχολή Πολέμου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, φιλοξενούνται αξιωματικοί του ΝΑΤΟ, ενώ σε ειδικό χώρο σταθμεύουν οι κλούβες των ΜΑΤ της Θεσσαλονίκης.

Ειδικό σχέδιο

Σύμφωνα με το σχέδιο που εκπονήθηκε όλο το 24ωρο, αλλά ειδικότερα από τις 22:00-6:00 περιπολικά και αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες θα περιπολούν γύρω από το στρατόπεδο και θα ελέγχουν κυρίως πεζά άτομα. Αν θεωρούνται ύποπτοι θα ειδοποιείται το Κέντρο Επιχειρήσεων και θα ενεργοποιείται αυτομάτως μηχανισμός αντίδρασης και διαχείρισης.

Το απόρρητο έγγραφο, που αποκάλυψε το newsit και παρουσίασε η εκπομπή «Live News» στο Mega, φέρει την υπογραφή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή, υποστρατήγου Χρήστου Μπουλούμπαση και έχει ως θέμα: «Μέτρα προστασίας εγκαταστάσης».