Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, έχει αποδειχθεί πως τα ταξίδια είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να δώσουμε ένα boost στη διάθεσή μας, να μειώσουμε τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό και να ενισχύσουμε φυσικά την ψυχική μας υγεία. Αλήθεια, όμως, πόσο πιο αναζωογονητική μπορεί να είναι μία απόδραση, όταν έχει ως προορισμό ένα πολυτελές «καταφύγιο» ευεξίας;

Ναι, τα χρήματα δεν αγοράζουν την ευτυχία. Παρόλα αυτά, αν είχαμε εξασφαλίσει εισόδημα 10.000 ευρώ το μήνα για μια ολόκληρη 10ετία, θα μας κάναμε δώρο μία διαμονή σε ένα wellness retreat, δηλαδή σε ένα περιβάλλον γαλήνης και ευζωίας, το οποίο θα αποτελούσε την αφετηρία για ένα πιο προσωπικό, εσωτερικό «ταξίδι», αυτό που οδηγεί στην καλύτερη δυνατή εκδοχή μας.

Αν επιθυμούμε, λοιπόν, να βιώσουμε μία ευεργετική ταξιδιωτική εμπειρία, με τελικό προορισμό την αυτοβελτίωσή μας, τότε το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να ετοιμάσουμε βαλίτσες για Ταϊλάνδη ή Ινδονησία! Διότι, εκεί βρίσκονται οι κορυφαίες «οάσεις» ευεξίας, οι οποίες υπόσχονται πως μέσα σε λίγες ημέρες ή εβδομάδες, μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας προς το καλύτερο!

Στην Ταϊλάνδη κάνουμε «restart» με θεραπείες που αναζωογονούν σώμα και πνεύμα

Όταν σκεφτόμαστε να επενδύσουμε σε ένα wellness break, η εξωτική Ταϊλάνδη είναι το πρώτο μέρος που μας έρχεται στο μυαλό, καθώς πρόκειται για τη «Μέκκα» του pampering, έναν τόπο με πλούσια παράδοση και αναρίθμητες επιλογές στον τουρισμό ευεξίας. Βέβαια, λίγες από αυτές τις επιλογές συγκρίνονται με την πρωτόγνωρη εμπειρία χαλάρωσης και περιποίησης που θα βιώσουμε στο πολυτελές θέρετρο ευεξίας και υγείας Kamalaya, έναν επίγειο παράδεισο, ο οποίος βρίσκεται κρυμμένος σε μία κατάφυτη πλαγιά στη νότια ακτογραμμή της νήσου Koh Samui, χτισμένος με κέντρο έναν αιωνόβιο ναό που κατοικούνταν στο παρελθόν από βουδιστές μοναχούς.

Τι κάνει το πολυβραβευμένο Kamalaya να διαφέρει; Αρχικά, οι εγκαταστάσεις του, διότι συνδυάζουν με αρμονικό τρόπο το σύγχρονο design με ένα καταπράσινο φυσικό τοπίο από κοκοφοίνικες, προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να αποκτήσουν μία βαθύτερη επαφή με τη φύση. Έμπειροι, πιστοποιημένοι θεραπευτές, διατροφολόγοι, γιατροί της κινεζικής και της δυτικής ιατρικής, yoga, fitness instructors και 50 ακόμη ειδικοί, αναλαμβάνουν κάθε επισκέπτη ξεχωριστά, διαμορφώνοντας σε συνεργασία με εκείνον ένα ολιστικό, bespoke πρόγραμμα ευεξίας, το οποίο εξυπηρετεί τους προσωπικούς στόχους και τις ανάγκες του.

To πλούσιο μενού του Kamalaya περιλαμβάνει περισσότερα από 70 reatreats και μεθόδους που αφορούν στη βελτίωση της ψυχικής υγείας, της φυσικής κατάστασης και του ύπνου, τη μακροζωία, τη συναισθηματική ισορροπία, την απώλεια βάρους, το detox και όχι μόνο. Αποφασίζοντας να δραπετεύσουμε στη ζούγκλα του Kamalaya, θα ζήσουμε μία εμπειρία διαμονής που θα μας επανασυστήσει την έννοια «φιλοξενία». Στιγμές χαλάρωση στην πισίνα της σουίτας μας, γεύματα ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες μας, meditation με βότανα και έλαια στο ησυχαστήριο Arjan Cave, μας υπόσχονται πως θα κάνουμε «restart» και θα επιστρέψουμε διαφορετικοί και πολύ ανανεωμένοι, πίσω στη βάση μας.

Στην Ινδονησία «δραπετεύουμε» από τη ρουτίνα και συνδεόμαστε με τον εαυτό μας

Δεν μας προκαλεί έκπληξη που η Ινδονησία φιγουράρει ανάμεσα στους κορυφαίους wellness προορισμούς παγκοσμίως, αφού πρόκειται για έναν τόπο με μοναδικό φυσικό πλούτο, ο οποίος περιλαμβάνει περισσότερα από 17.000 νησιά και ένα απέραντο αρχιπέλαγος να «αγκαλιάζει» τα τροπικά δάση του. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με μία μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και με μία σπουδαία παράδοση στην ευεξία, η οποία ξεπερνά τα 2000 χρόνια και αποτελεί ένα κράμα από ινδικές, αραβικές και κινεζικές πρακτικές , μας προδιαθέτουν για ένα ταξίδι που θα μας αλλάξει τη ζωή και μάλιστα προς το καλύτερο.

Ακριβώς για αυτό, αν θέλουμε να δραπετεύσουμε από τη ρουτίνα, για να επανασυνδεθούμε με τον εαυτό μας, όλοι οι δρόμοι μας οδηγούν στην Ubud του Μπαλί, συγκεκριμένα στο COMO Shambhala Estate, το οποίο βρίσκεται στην «καρδιά» του δάσους, περιβάλλεται από δύο ορμητικούς ποταμούς, ενώ διαθέτει σάουνα, χαμάμ, πολυτελείς, ευρύχωρες σουίτες, πισίνες υπερχείλισης σε ιδιωτικές, αυτόνομες βίλλες με παραδοσιακές οροφές αλάνγκ-αλάνγκ, αλλά και μία ανεπανάληπτη θέα στη ζούγκλα που μας επιτρέπει να γίνουμε «ένα» με τη φύση.

Γιατί να προτιμήσουμε το COMO Shambhala Estate από κάποιο αντίστοιχο wellness retreat; Διότι, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο πουθενά αλλού στον κόσμο. Μάλιστα, το συγκεκριμένο wellness θέρετρο ειδικεύεται σε προγράμματα ευεξίας και θεραπείες εμπνευσμένες από το σύστημα παραδοσιακής ιατρικής Αγιουρβέδα, το οποίο εστιάζει στη σχέση μεταξύ σώματος, μυαλού και πνεύματος. Κατά την άφιξή του, κάθε επισκέπτης συζητά με έναν ειδικό, ώστε μαζί να διαμορφώσουν μαζί ένα ολιστικό πρόγραμμα, το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του. Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να περιλαμβάνει θεραπείες μασάζ, αναζωογόνησης και διαχείρισης άγχους, δραστηριότητες ευεξίας, session yoga και pilates, mindful, φυσιολατρικούς περιπάτους.

Σε όποιον προορισμό και αν αποφασίσουμε να πραγματοποιήσουμε το αναζωογονητικό spa break μας, το σίγουρο είναι πως θα έχουμε προσφέρει ένα πολύτιμο δώρο στον εαυτό μας. Και ειλικρινά, δεν υπάρχει κάποια πιο value for money ταξιδιωτική πρόταση από αυτή, αφού καθώς η διαμονή μας θα φτάνει στο τέλος της, εμείς θα ξέρουμε πως έχουμε πλησιάσει λίγο περισσότερο τον άνθρωπο που ονειρευόμαστε να γίνουμε.