Η ατζέντα της ημέρας: Η δύσκολη θέση του Νετανιάχου – Το σχέδιο εκλογής του Δούκα – Η διακοπή του ντέρμπι

Η νέα εβδομάδα κρατά το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη Γάζα πριν από τη χερσαία επέμβαση των Ισραηλινών. Πάντως εξασφαλίστηκε η διαρκής ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στους άμαχους, ενόσω ο πρωθυπουργός Νετανιάχου νιώθει τον κλοιό να σφίγγει. Εντός Ελλάδας, δεν τέλειωσε ποτέ το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.

1

Αρχίζει η 17η ημέρα του πολέμου στη Γάζα

2

Έτσι εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων ο Χάρης Δούκας

  • Πώς έχτισε το προφίλ του: «Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνω ήταν να καταλάβω τον άνθρωπο που είχα απέναντί μου και να αντιληφθώ το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Του εξήγησα από την αρχή ότι θα πάμε να πούμε μόνο την αλήθεια και όχι να παραπλανήσουμε», ανέφερε στο ΒΗΜΑ ο σύμβουλος επικοινωνίας του νέου δημάρχου, Νίκος Κοψιδάς, ξεδιπλώνοντας το στρατηγικό πλάνο του για τη μετάβαση του Χάρη Δούκα από τα έδρανα του Πανεπιστημίου στο δημαρχιακό Μέγαρο.
  • Πόσο τον ωφέλησε το debate: «Μας βοήθησε πολύ χωρίς αμφιβολία», ομολόγησε με ειλικρίνεια ο κ. Κοψιδάς, αλλά ταυτόχρονα εξήγησε ότι «είχαμε φροντίσει να δημιουργήσουμε σωστό περιεχόμενο από πριν. Έτσι, όποιος αναζητούσε μετά το debate πληροφορίες ξέραμε ποιες θα είναι αυτές». Διηγήθηκε μάλιστα μια πολύ χαρακτηριστική ιστορία με δύο οδηγούς ταξίδι πριν και μετά την τηλεμαχία. Ο πρώτος είχε ακούσει για κάποιον κ. Δούκα κι άλλος τού ζητούσε selfie.
  • Γιατί κέρδισε στον β’ γύρο: «Δεν εκλέχτηκε από την ψήφο της εκδίκησης. Είναι ένας άνθρωπος καθαρός, διαβασμένος και ήσυχος. Δεν προκαλεί, δεν φωνάζει, ξέρει καλά το αντικείμενο του και ξέρει να το τεκμηριώνει», επισήμανε κλείνοντας ο επικοινωνιακός του Χάρη Δούκα, συμπληρώνοντας πως «έκανε πολλά χιλιόμετρα στις γειτονιές της πόλης. Και μάλιστα ο κόσμος δεν του μιλούσε απλά, αλλά τον αγκάλιαζε».

 

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

POS θα παταχθεί η φοροδιαφυγή

  • Σύζευξη POS – Ταμειακών: Εντός των επόμενων μηνών πρόκειται να έχει υλοποιηθεί το μεγαλόπνοο κυβερνητικό πλάνο για τη διασύνδεση των δύο μηχανημάτων προκειμένου ν’ αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα του κράτους. Βέβαια είναι ένα σύνθετο βήμα κι ένα πολυπαραγοντικό έργο, στο οποίο εμπλέκονται η ΑΑΔΕ, οι επιχειρήσεις και οι εταιρείες που φτιάχνουν τα διάφορα λογισμικά. Άρα απαιτείται σωστή συνεργασία.
  • Τι σημαίνει η διασύνδεση: Όπως διαμηνύεται, θα είναι αδύνατο να εκτελεστεί πια οποιαδήποτε συναλλαγή δίχως να ενημερωθεί πρώτα η Εφορία. Δηλαδή κάθε πελάτης που θα πληρώνει με πιστωτική κάρτα αυτόματα θα λαμβάνει άμεσα την απόδειξη από την ταμειακή μηχανή. Σε πραγματικό χρόνο, δε, θα ενημερώνονται και τα συστήματα της ΑΑΔΕ.
  • Πόσο θα είναι το όφελος: Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι μόνο με αυτή την κίνηση θα μειωθεί σημαντικά το κενό ΦΠΑ και θα κλείσει την απόσταση από την επίτευξη του μεγάλου στόχου που είναι το 2026 να έχει μειωθεί στο 9% από το περίπου 15% στο οποίο βρίσκεται σήμερα. Αυτό πρακτικά σημαίνει επιπλέον έσοδα για τα κρατικά ταμεία της τάξεως των 2,5 δισ. ευρώ από ανείσπρακτο ΦΠΑ και από φόρο εισοδήματος.

 

4

Κυκλοφορούσαν με καλάσνικοφ στην Κυψέλη

5

Διεκόπη το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
myavis.gr
Ό,τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει
Το podcast του Βήματος εμβαθύνει καθημερινά με ρεπορτάζ και ανάλυση στις σημαντικότερες ειδήσεις