Ίσως οι περισσότεροι να μην το γνωρίζουν, αλλά η θρυλική θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση «Christina O», πάνω στην οποία γυρίστηκε προσφάτως μέρος της κινηματογραφικής ταινίας Κάλλας, με την Αντζελίνα Τζολί, ανήκε για ένα χρονικό διάστημα στο Πολεμικό Ναυτικό.
Ήταν τότε (το 1978) που η Χριστίνα κόρη του Έλληνα μεγιστάνα δεν την ήθελε και σύμφωνα με τη διαθήκη του Ωνάση πέρασε στην κυριότητα του Πολεμικού Ναυτικού για να την χρησιμοποιεί ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι υψηλοί καλεσμένοι τους, όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης.
Καλή ιδέα, θα πείτε, πλην όμως ουδείς Πρόεδρος πλην του Χρήστου Σαρτζετάκη την χρησιμοποίησε. Το Πολεμικό Ναυτικό, όχι μόνον της άλλαξε το όνομα, την ονόμασε «Αργώ», αλλά τα έπιπλά της τα μετέφερε τότε στο ΓΕΝ και συγκεκριμένα στο Δώμα του Ναυτικού, ίσως το πιο σύγχρονο οίκημα για δεξιώσεις, τραπεζώματα, που διέθετε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Προσέδιδε, προφανώς, ιδιαίτερη λάμψη στους στρατιωτικούς και στους προσκεκλημένους τους να κάθονται στους ίδιους καναπέδες, πολυθρόνες και στις καρέκλες όπου κάποτε κάθονταν η Μαρία Κάλλας, η σύζυγος του μεγιστάνα Τζάκι Ω, ο Ουίνστων Τσώρτσιλ, το ζεύγος Ρίτσαρντ Μπάρτον − Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η Γκρέις Κέλι, ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ, η Γκρέτα Γκάρμπο, ο Φρανκ Σινάτρα και ο Τζον Φ. Κένεντι, όπως αναφέρει η ίδια πηγή.
Να τρώνε στα ίδια τραπέζια που έτρωγαν οι παραπάνω, με τα ίδια σερβίτσια, να θαύμαζαν τους πίνακες που είχε ο Ωνάσης. Αλλά δεν κράτησε πολύ η κυριότητα της θαλαμηγού στο Ναυτικό, θεωρήθηκε «κοστοβόρα στη συντήρηση» και πουλήθηκε.
Με την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ταινίας Κάλλας πάνω στην θαλαμηγό ( την οποία στο μεταξύ το 1998, την είχε αγοράσει ο φίλος της οικογένειας Ωνάση Τζον Παπανικολάου, που αμέσως αποκατέστησε το παλιό όνομά της «Christina O» ) ορισμένοι στο ΓΕΝ αναζήτησαν τα έπιπλά της. Προς μεγάλη τους έκπληξη διαπίστωσαν ότι τα περισσότερα έπιπλα της θαλαμηγού στο Δώμα του Ναυτικού έλειπαν.
Στην έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκαν ότι μερικά έπιπλα (και πίνακες) πήγαν στον Ναύσταθμο, άλλα στις υπηρεσιακές οικίες ναυάρχων και ένας πίνακας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Με μια όμως διαφορά, ο πίνακας αυτός… αγνοείται εδώ και χρόνια, κατά δήλωση του εκπροσώπου του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.