Αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία της Britney Spears «The Woman in Me», δημοσίευσαν οι New York Times, βιβλίο που κυκλοφορεί στις 24 Οκτωβρίου και που η ίδια η τραγουδίστρια αφηγείται την άνοδό της στη φήμη, τις προσωπικές της σχέσεις που έδωσαν τροφή στα tabloids αλλά και για το καθεστώς κηδεμονίας που επέτρεπε στον πατέρα της να ελέγχει τη ζωή της.

«Από τότε που με κράτησαν σε νοσοκομειακό φορείο ήξερα ότι θα μπορούσαν να ακινητοποιήσουν το σώμα μου όποτε ήθελαν. Οπότε αποφάσισα να πάω με τα νερά τους. Θυσίασα την ελευθερία μου για να μπορώ να είμαι με τα παιδιά μου. Ήταν μια ανταλλαγή που ημουν διατεθειμένη να κάνω», εξηγεί η ίδια αναφερόμενη στο 2008, χρονιά κατά την οποία ο πατέρας της τέθηκε επικεφαλής όλων των υποθέσεών της με την δικαστική απόφαση, αφού η δημοφιλής τραγουδίστρια είχε νοσηλευτεί μετά από ψυχολογική αξιολόγηση.

Ο πατέρας της Britney Spears

Η έκτρωση

Άλλη μια αξιοσημείωτη αναφορά στο βιβλίο της είναι η έκτρωση που έκανε κατά την διάρκεια της σχέσης της με τον Justin Timberlake: «Για εμένα (η εγκυμοσύνη) δεν ήταν μια τραγωδία. Αγαπούσα τον Τζάστιν τόσο πολύ. Πάντα περίμενα ότι μια ημέρα θα αποκτήσουμε οικογένεια. Απλά ήταν πολύ νωρίτερα από ό,τι περίμενα. Όμως, ο Τζάστιν σίγουρα δεν ήταν χαρούμενος για την εγκυμοσύνη. Είπε ότι δεν ήταν έτοιμος να μπει ένα μωρό στη ζωή μας, ότι ήμασταν υπερβολικά νέοι…». «Δεν ξέρω αν αυτή ήταν η σωστή απόφαση. Αν εξαρτιόταν μόνο από εμένα, δεν θα το είχα κάνει ποτέ. Όμως, ο Τζάστιν ήταν τόσο σίγουρος ότι δεν ήθελε να γίνει πατέρας», συμπληρώνει η ίδια

Ο χωρισμός της με τον Timberlake

Για τον χωρισμό της με τον ίδιο η Spears αναφέρει στο βιβλίο της, τις αντιδράσεις για το «Cry me a river», το τραγούδι που σύμφωνα με την ίδια «μια γυναίκα που μοιάζει με εμένα τον απατά και εκείνος τριγυρνά λυπημένος στη βροχή». Θεωρούσε ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης την παρουσίαζαν ως «π@@@η που είχε ραγίσει την καρδιά του golden boy της Αμερικής», έγραψε, ενώ στην πραγματικότητα: «Ήμουν σε κώμα στη Λουιζιάνα και εκείνος έτρεχε μες στη χαρά στο Χόλιγουντ».

Τα ναρκωτικά

Για τα ναρκωτικά και την εποχή που φωτογραφιζόταν δίπλα σε διασημότητες όπως η Πάρις Χίλτον και η Λίντσεϊ Λόχαν, η ίδια γράφει: «Ποτέ δεν ήταν τα πράγματα τόσο άγρια όσο το έβγαζε ο Τύπος», λέγοντας ότι δεν την ενδιέφεραν ποτέ τα σκληρά ναρκωτικά και ότι «δεν είχε ποτέ πρόβλημα με το ποτό». Αντίθετα, η Spears περιγράφει το «ναρκωτικό της επιλογής» της, το φάρμακο για το σύνδρομο ADHD, Adderall, το οποίο «μου έδινε μερικές ώρες με λιγότερο κατάθλιψη».