Πώς θα ξεφορτωθούμε τους κοριούς και τα αυγά τους – Πού κρύβονται

Ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να απαλλαγούμε από τους κοριούς και τα αυγά τους - Οι οδηγίες γεωπόνου

Ο συνδυασμός του μηχανικού με το χημικό τρόπο σε μία επιχείρηση απεντόμωσης είναι η ενδεδειγμένη λύση για να καταφέρουμε να απαλλαγούμε από τους κοριούς και την εξάπλωσή τους, σύμφωνα με τον γεωπόνο Παναγιώτη Φαφουτάκη, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ.

«Ο λόγος που επιχειρούμε μηχανικό τρόπο καταπολέμησης είναι τα αυγά του κοριού, τα οποία δεν μπορούν να καταπολεμηθούν με χημικό τρόπο και αφορά συσκευές ατμού με θερμοκρασίες κοντά στους 180 βαθμούς Κελσίου για κλάσματα δευτερολέπτου και περνώντας από πάνω σκοτώνει το αυγό» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Υπογράμμισε  πως μόνο η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να σκοτώσει τα αυγά του κοριού, σε αντίθεση με το ίδιο το έντομο, όπου πρέπει να ψεκάσουμε επιφάνειες, όχι στρώματα και κρεβάτια, έτσι ώστε όταν ο κοριός περάσει από την ψεκασμένη επιφάνεια να πεθάνει».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Φαφουτάκης τόνισε πως «δεν υπάρχουν εγγυήσεις για το αποτέλεσμα» σημειώνοντας πως μπορεί να υπάρχει αστοχία ακόμη και μετά τον καθαρισμό και να επανεμφανιστεί κοριός.

Επιπλέον, σημείωσε συνήθης κρυψώνα είναι τα ντουλάπια, κάδρα, παλιά ξύλα αλλά και στις ραφές των στρωμάτων ενώ για το εάν θα πρέπει να γίνει απεντόμωση σε όλο το σπίτι σημείωσε πως ο κοριός βρίσκεται εκεί που είναι περισσότερο χρόνο ο κόσμος, δηλαδή και στην κρεβατοκάμαρα αλλά μπορεί να είναι και στο σαλόνι.

Τέλος ανέφερε πως ιδίως με τη χημική απεντόμωση καλό θα είναι για ένα εύλογο χρονικό διάστημα ανάλογα και την επιφάνεια που θα ψεκαστεί να μην έρθει κάποιος σε επαφή.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.