Στο Ισραήλ ο Μπάιντεν μετά το «ναυάγιο» της τετραμερούς στην Ιορδανία

Αποφασιστικό μήνυμα στήριξης προς το Ισραήλ θα στείλει ο Τζο Μπάιντεν από το Τελ Αβίβ όπου θα συναντήσει τον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου

Στο Ισραήλ οδεύει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μετά την ματαίωση της τετραμερούς συνόδου (Αιγύπτου, της Ιορδανίας και της Παλαιστινιακής Αρχής) στην Ιορδανία, η οποία ναυάγησε μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου  Αλ Άχλι στη Γάζα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε για την πολύνεκρη τραγωδία στη Γάζα «συγκλονισμένος και βαθιά θλιμμένος».

Η τετραμερής σύνοδος ματαιώθηκε μετά την απόσυρση του Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος κατηγόρησε το Ισραήλ για το αποτρόπαιο πλήγμα κατά αμάχων, κατηγορώντας παράλληλα το Τελ Αβίβ για εγκλήματα πολέμου.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος θα πραγματοποιήσει διάλογο με τον Αλ Σίσι και τον Μαχμούντ Αμπάς – τηλεφωνικώς, μέσα από το προεδρικό αεροσκάφος, κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής στις ΗΠΑ.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα συνεχίζει τις διπλωματικές επαφές στη Μέση Ανατολή θα βρεθεί σήμερα στο Τελ Αβίβ, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και να αποστείλει μήνυμα στήριξης προς το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος θα έχει αρχικά συνάντηση με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου. Θα είναι «μια πολύ μικρή, περιορισμένης διάρκειας διμερής συνάντηση» λένε πηγές. Στη συνέχεια θα υπάρξει συνάντηση με το ισραηλινό πολεμικό υπουργικό συμβούλιο και αργότερα συνάντηση με Ισραηλινούς πρώτους ανταποκριτές.

Επίσης, ο Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί με μερικές από τις οικογένειες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα κατά τις επιθέσεις της Χαμάς και τέλος ο Μπάιντεν θα κάνει δημόσιες δηλώσεις.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.