Πέθανε σε ηλικία 76 ετών η Διαμάντω Κουτροπούλου γνωστή και ως «Ματούλα του Κολωνακίου». Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή μέσα από το προφίλ του στο Facebook o δημοσιογράφος Ανδρέας Κουβελογιάννης, σύμφωνα με τον οποίο η Ματούλα ήταν νεκρή 7 μέρες στο σπίτι της.

«Είναι αλήθεια… Πέθανε δυστυχώς η Ματούλα… Πριν λίγο ήρθαν και την πήρανε… Ήταν επτά μέρες νεκρή -μόνη της- στο σπίτι της… Ο γιος της το… έμαθε; Ποια ήταν η Ματούλα -για όσους δεν τη γνωρίζουν- άλλη στιγμή θα γράψω… Τώρα θα κάνουν πάρτι ο Τόλης, η Ζωίτσα, ο Ζαμπέτας και τόσοι άλλοι που θα είναι πάλι μαζί…».

Στη συνέχεια έκανε ανάρτηση που επιβεβαίωνε τον θάνατό της και ο φίλος της, Νίκος Νικόλιζας. «Εγώ έτσι θα σε θυμάμαι πάντα. Χαμογελαστή Ματούλα μου. Έφυγες πικραμένη αλλά και γεμάτη. Δεν μπόρεσα τελευταία φορά να σε βοηθήσω για το σπίτι που έψαχνες. Θα μείνεις πάντα το φιλαράκι μου. Καλή αντάμωση. Ένα ακόμα κεφάλαιο κλείνει για μένα».

Η Ματούλα γεννήθηκε το 1946 στην Κόρινθο, ήταν μοντέλο και ηθοποιός. Είχε παίξει στην ταινία «Πρόκλησις» του 1971 και στο «Ρόδα τσάντα και κοπάνα» το 2011. Είχε παντρευτεί τον επιχειρηματία Ρομπέρτο Καριέρε και είχαν αποκτήσει έναν γιο, τον Λορέντζο, που έγινε γνωστός από το reality του MEGA «Bar» και το συγκρότημα «Φίλοι για πάντα».

To 2021 η Ματούλα είχε μιλήσει στην κάμερα της εκπομπής «Ποιος είναι πρωινιάτικα» του OPEN. «Εγώ δεν έχω ταυτότητα επαγγέλματος. Απλώς επειδή από εκείνα τα χρόνια, μικρή, είχα πολλές σχέσεις με τραγουδιστές, με μαγαζιά, με τραγουδίστριες, με έβαλε ο Ζαμπέτας να τραγουδήσω. Δεν ήμουν και η Κάλλας, ούτε η Βίκυ Μοσχολιού. […] Ο Ανδρέας Μπάρκουλης ερχόταν να με πάρει από το 6ο Γυμνάσιο θηλέων, όπου με διώξανε μετά. Φωνάζανε «κορίτσια ο Μπάρκουλης». Τον ερωτεύτηκα. Ήταν καταπληκτικό παιδί […] Την έκανα λαχείο στο Κορυδαλλό, για 1,5 γραμμάριο με έβαλαν μέσα» είπε.

Όπως είχε παραδεχτεί από το 1970 έως το 1972 έπαιρνε κόκα και από το 1972 έως το 1990 ηρωίνη. Μάλιστα το 1990 είχε φυλακιστεί για 9 μήνες λόγω των ναρκωτικών.

Γιατί δεν μιλούσε με τον γιο της

Η Ματούλα είχε μιλήσει για την απουσία του γιου της στη ζωή της, τον οποίο είχε να δει 15 χρόνια. «Ρώτα τη νύφη μου» είχε απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι μπορεί να κάνει μία μάνα να μην μιλάει με το παιδί της και να μην βλέπει τα εγγόνια της. Όπως είπε δεν είχε δει ποτέ της τα εγγόνια της, ούτε ήξερα τα ονόματά τους. «Αφού εκεί θέλει να είναι (ο γιος μου). Έχω να τον δω 15 χρόνια. Έκλαψα στην αρχή. Τον πήρα τηλέφωνο και μου το έκλειναν» είπε.

«Ξέρω πολλά. Την ξέρω τη γυναίκα του από παλιά. Να είναι καλά και αυτός και τα παιδιά του. Να κόβει μέρες από εμένα ο Θεός και να τα δίνει σε αυτόν. Έχω κάνει λάθη με το παιδί μου. Έπεσα στα ναρκωτικά αφού τον γέννησα και μετά» είπε.