Ανακοίνωση για τον θάνατο του Αίαντα Μανθόπουλου εξέδωσε το νοσοκομείο Αττικόν, στο οποίο νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Η οικογένειά του ηθοποιού προχώρησε σε δωρεά οργάνων.

«Σήμερα 17/10/2023 και ώρα 10 π.μ. κατέληξε μετά από πολυήμερη νοσηλεία, ο Αίας – Γεώργιος Μανθόπουλος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ». Η οικογένειά του αποφάσισε τη δωρεά των οργάνων του» αναφέρει το νοσοκομείο.

Η φήμη του ηθοποιού εκτοξεύτηκε με τη συμμετοχή του στο σίριαλ «Δύο Ξένοι», στο οποίο ενσάρκωνε τον εαυτό του ως σύντροφος της Μαρίνας Κουντουράτου (Εβελίνα Παπούλια) και αντίζηλος του Κωνσταντίνου Μαρκορά (Νίκος Σεργιανόπουλος).

Είχε παίξει επίσης στη «Βεντέτα» με τον Θάνο Λειβαδίτη, στο «Άφρικα» με τον Γιάννη Βόγλη και την Κοραλία Καράντη, όπως και στο «Σοφία Ορθή» με τη Σοφία Αλιμπέρτη και τον Απόστολο Γκλέτσο. Ως guest star είχε αναλάβει χαρακτηριστικούς ρόλους στους «Απαράδεκτους» (πιλότος Αλέξης) και στο «Κωνσταντίνου και Ελένης» (δρ. Φωτίου).

Η τελευταία τηλεοπτική εμφάνισή του ήταν στο σίριαλ εποχής «Κόκκινο Ποτάμι». Τα τελευταία χρόνια είχε αποφασίσει να αποσυρθεί από την τηλεόραση και είχε ασχοληθεί με τον χώρο του τουρισμού.