Συνάντηση της υφυπουργού Εξωτερικών Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου με τον Τούρκο ομόλογο της

Αντικείμενο των συνομιλιών αποτέλεσαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα διαβουλεύσεις στην Αθήνα μεταξύ της υφυπουργού Εξωτερικών Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου και του Τούρκου ομολόγου της, Burak Akçapar.

Αντικείμενο των συνομιλιών αποτέλεσαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, περιφερειακά και διεθνή θέματα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να οικοδομήσουν πάνω στην ήδη υπάρχουσα θετική ατμόσφαιρα, προκειμένου να εντοπισθούν πεδία συμφωνίας και συνεργασίας σε διμερές και διεθνές επίπεδο. Εξέτασαν τις διαδικασίες προετοιμασίας του επικείμενου Ανώτατου Συμβουλίου Ασφαλείας το Δεκέμβριο, καθώς και τους υπάρχοντες διαύλους επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και των διερευνητικών/συμβουλευτικών συνομιλιών. Εν προκειμένω, οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη δέσμευσή τους για τη συνέχιση του διαλόγου, με σκοπό την επίτευξη συναντίληψης.

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Φραγκογιάννη με τον κ. Ακτσαπάρ με αντικείμενο τη θετική ατζέντα συνεργασίας για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας στο εμπόριο την οικονομία την ενέργεια, τις μεταφορές, την υγεία και το περιβάλλον.

Το κλίμα της συνάντησης, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ήταν καλό και συζητήθηκαν σε εποικοδομητικό κλίμα όλα τα ζητήματα της θετικής ατζέντας.

Υπενθυμίζεται ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν συμφωνήσει να συνεδριάσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ) στις 7 Δεκεμβρίου στην Θεσσαλονίκη.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.