Νέες εικόνες που προκαλούν ανατριχίλα έρχονται στο φως από την αιματηρή επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ το περασμένο Σάββατο. Μία μέρα μετά από τα πλάνα από το αιματοκύλισμα στο μουσικό φεστιβάλ δημοσιεύτηκε βίντεο που τραβήχτηκε από κάμερα που είχε πάνω του μέλος της Χαμάς κατά την εισβολή σε κιμπούτς λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Λωρίδα της Γάζας.

Ο ένοπλος της Χαμάς φοράει την κάμερα στο κεφάλι του και κρατώντας βαρύ οπλισμό κατευθύνεται με μοτοσικλέτα στον φράχτη από τη Γάζα προς το Ισραήλ.

Όπως θα δείτε άλλοι ένοπλοι έχουν ήδη ρίξει τον φράχτη και προκειμένου να διευκολύνουν την διάβαση των μοτοσυκλετών έχουν ρίξει σιδερένιες ράγες. Η μηχανή περνάει από πάνω και πλέον ο δρόμος είναι ανοιχτός προς τον στόχο.

Περνούν από το κιμπούτς και πυροβολούν προς τις κατοικίες και τα αυτοκίνητα με στόχο ξεκάθαρα τον άμαχο πληθυσμό. Κάποια στιγμή ακούγονται πυρά, με τον ένοπλο να πέφτει τελικά νεκρός στο έδαφος, σφαδάζοντας.

199 οι όμηροι της Χαμάς, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι 199 άνθρωποι απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου και κρατούνται όμηροι από την ισλαμική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, σύμφωνα με επικαιροποιημένο απολογισμό.

Ο προηγούμενος απολογισμός που ανακοινώθηκε χθες έκανε λόγο για 155 ομήρους.

«Ενημερώσαμε τις οικογένειες των 199 ομήρων», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.