Συνεχίζεται η διαδικασία εκκένωσης του βόρειου τμήματος της Γάζας από του Παλαιστίνιους ενόψει της χερσαίας επίθεσης που ετοιμάζεται να εξαπολύσει το Ισραήλ, με πολλούς χιλιάδες αμάχους να έχουν ήδη εγκαταλείψει τις εστίες τους προς τα νότια

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) γνωστοποίησαν την Κυριακή (15/10) ότι δίνεται νέα διορία εκκένωσης στους αμάχους της Γάζας η οποία θα εκπνεύσει τη μια το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ισραηλινού στρατού οι Πλαιστίνιοι της περιοχής θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν ένα μόνο δρόμο από την Μπέιτ Χανούν προς την Χαν Γιουνίς, προσθέτοντας ότι ο στρατός δεν θα στοχεύει τη συγκεκριμένη διαδρομή κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών.

Αυτό είναι το τρίτο τελεσίγραφο που δίνουν οι Ισραηλινοί για την εκκένωση της πόλης την ίδια στιγμή που η χερσαία επέμβαση είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσει.

«Να είστε σίγουροι ότι οι ηγέτες της Χαμάς έχουν ήδη εξασφαλίσει την ασφάλειά τους και την ασφάλεια των οικογενειών τους», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για το τρίτο τελεσίγραφο που δίνει ο ισρασηλινός στρατός από την Παρασκευή που έδωσε εντολή στους αμάχους της Γάζας να μετακινηθούν από τον βορρά προς τον νότο.

«Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, παρακαλείστε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να μετακινηθείτε προς τα νότια από τη βόρεια Γάζα.

Η ασφάλειά σας και η ασφάλεια των οικογενειών σας έχει σημασία. Παρακαλούμε ακολουθήστε τις οδηγίες μας και κατευθυνθείτε νότια. Να είστε σίγουροι ότι οι ηγέτες της Χαμάς έχουν ήδη εξασφαλίσει την ασφάλειά τους και την ασφάλεια των οικογενειών τους», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας.