Με 66 ψήφους υπέρ και 4 κατά, έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Κνέσετ η νέα κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης του Ισραήλ.

Πριν από την ψηφοφορία, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε ότι το Ισραήλ θα εξολοθρεύσει τη βάρβαρη τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, λέγοντας παράλληλα ότι «αυτή είμαι μια μάχη για το σπίτι μας».

Την ίδια ώρα, πυροβολισμοί σημειώθηκαν στην Ιερουσαλήμ, έξω από την είσοδο της πύλης του Ηρώδη στη Παλιά Πόλη. Δυο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας πιο σοβαρά. Ο δράστης έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά.

4.000 τόνοι εκρηκτικά στη Γάζα

Ταυτόχρονα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι από το περασμένο Σάββατο έχει βομβαρδίσει τη Λωρίδα της Γάζας με 4.000 τόνους εκρηκτικών.

«Περίπου 6.000 βόμβες έχουν ριφθεί στη Λωρίδα της Γάζας, με 4.000 τόνους εκρηκτικά», από την έναρξη της ισραηλινής απάντησης στην επίθεση που εξαπέλυσε το Σάββατο η Χαμάς, σκοτώνοντας «εκατοντάδες τρομοκράτες», πρόσθεσε η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού

Όλα δείχνουν πως η χερσαία επιχείρηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί και σύμφωνα με διαρροές, η ώρα της κρίσης για τη Λωρίδα της Γάζας πλησιάζει ενώ πηγές που επικαλείται το Mega, μιλούν ακόμα και για επίθεση μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Πάντως, αστάθμητος παράγοντας για την έκβαση της χερσαίας επιχείρησης αποτελούν τα δαιδαλώδη τούνελ που χρησιμοποιούν οι ένοπλοι της Χαμάς και που συνθέτουν ένα τεράστιο δίκτυο από σήραγγες, μια πόλη κάτω από την πόλη.

Μεγαλώνει ο αριθμός νεκρών

Σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό που έδωσαν το μεσημέρι οι παλαιστινιακές αρχές στη Λωρίδα της Γάζας, ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς ανέρχεται σε 1.417 – εκ των οποίων 447 παιδιά και 248 γυναίκες. Επίσης, 6.268 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί εκεί.

Εικόνα από το χώρο της μεγάλης σφαγής

Την ίδια ώρα, εναέρια φωτογραφία απεικονίζει τα καμένα αυτοκίνητα των θεατών του Nova Festival, το οποίο αιματοκύλησαν οι τρομοκράτες της Χαμάς με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 260 νέοι άνθρωποι.

Η Βρετανία στέλνει πλοία και κατασκοπευτικά αεροσκάφη

Την απόφαση να στείλει στρατιωτική δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο έλαβε η Βρετανία.

Όπως αποφάσισε η κυβέρνηση, άμεσα θα βρεθούν στην Ανατολική Μεσόγειο αεροσκάφη περιπολίας και επιτήρησης καθώς και δύο πλοία του Βασιλικού Ναυτικού.

«Μαζί με τους συμμάχους μας, η ανάπτυξη του στρατού μας παγκόσμιας κλάσης θα στηρίξει τις προσπάθειες για τη διασφάλιση της περιφερειακής σταθερότητας και την αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ρίσι Σούνακ

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση «πρέπει να είναι κατηγορηματική» για να διασφαλίσει ότι οι «φρικτές σκηνές» που έχουν εκτυλιχθεί στο Ισραήλ «δεν θα επαναληφθούν».

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Συρία

Σε μια περαιτέρω κλιμάκωση η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ βομβάρδισε τα αεροδρόμιο της Δαμασκού και του Χαλεπίου, αχρηστεύοντας τους διαδρόμους και διακόπτοντας τη ροή οπλισμού από τον Ιράν προς τη Συρία και την Χεζμπολάχ.

Η σιιτική οργάνωση του Λιβάνου πυκνώνει τις τελευταίες ημέρες τις επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ, όπου ενδέχεται να ανοίξει νέο, μεγάλο μέτωπο.