Μπλίνκεν – Νετανιάχου: «Είμαστε εδώ, δεν πάμε πουθενά – Η Χαμάς πρέπει να συντριβεί»

Ηχηρή στήριξη του αμερικανού ΥΠΕΞ Αντονι Μπλίνκεν στο Ισραήλ - «Η Χαμάς έχει μόνο μία ατζέντα - να καταστρέψει το Ισραήλ και να δολοφονήσει τους Εβραίους», είπε κατά τη συνάντησή του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου

«Είμαστε εδώ δεν πηγαίνουμε πουθενά». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε σήμερα Πέμπτη 12/10 ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ  Άντονι Μπλίνκεν κατά την συνάντησή του με τονπρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σε κοινή ανακοίνωση τους, ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον εργάζεται στενά με το Ισραήλ για να διασφαλίσει την απελευθέρωση των ανθρώπων που αιχμαλωτίστηκαν από τη Χαμάς.

Τουλάχιστον 25 Αμερικανοί έχουν σκοτωθεί στην επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ, δήλωσε ο Άντονι Μπλίνκεν, προκειμένου να δείξει την αλληλεγγύη των ΗΠΑ με τη χώρα.

«Μου είναι αδύνατο να κοιτάζω τις φωτογραφίες των οικογενειών που σκοτώθηκαν… και να μη σκέφτομαι τα δικά μου παιδιά […]Μωρά που σφαγιάστηκαν, σώματα που βεβηλώθηκαν, νέοι άνθρωποι που κάηκαν ζωντανοί, γυναίκες που βιάστηκαν, γονείς που εκτελέστηκαν μπροστά στα παιδιά τους, παιδιά μπροστά στους γονείς τους.

«Μπορεί να είστε αρκετά δυνατοί από μόνοι σας για να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας, αλλά όσο υπάρχει η Αμερική δεν θα χρειαστεί ποτέ, μα ποτέ να το κάνετε. Όποιος θέλει ειρήνη και δικαιοσύνη πρέπει να καταδικάσει το βασίλειο του τρόμου της Χαμάς», συνέχισε ο Μπλίνκεν.

Και κατέληξε: «Η Χαμάς έχει μόνο μία ατζέντα, να καταστρέψει το Ισραήλ και να δολοφονήσει τους Εβραίους».

Νετανιάχου: Η Χαμάς πρέπει να συντριβεί όπως το ISIS

«Η Χαμάς πρέπει να συντριβεί όπως το Ισλαμικό Κράτος» είπε από την πλευρά του ο Νετανιάχου.

«Ο Μπάιντεν είχε δίκιο όταν το αποκάλεσε σκέτο κακό. Η Χαμάς θα αντιμετωπιστεί με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η ISIS. Θα πρέπει να φτύσουν έξω από την κοινότητα των εθνών», σημείωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός. Στα εγκλήματα της Χαμάς περιλαμβάνονται η «σφαγή ολόκληρων οικογενειών», η «καύση ανθρώπων ζωντανών» και οι «αποκεφαλισμοί», υπογράμμισε.

«Αυτή είναι μια στιγμή που πρέπει να σταθούμε όρθιοι, ενωμένοι ενάντια στο κακό», συνέχισε ο Νετανιάχου. «Παίρνουμε θέση. Η Αμερική παίρνει θέση».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.