Τεντόγλου: Υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στον κόσμο

Στη λίστα με τους έντεκα αθλητές του στίβου που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του κορυφαίου για το 2023 βρίσκεται ο Μίλτος Τεντόγλου - Οι ανταγωνιστές του και το μεγάλο φαβορί.

Δεν είναι δα κάτι πρωτόγνωρο. Απλώς κάθε νέα φορά επιβεβαιώνει πως ο Μίλτος Τεντόγλου ανήκει στην ελίτ των αθλητών του στίβου παγκοσμίως και αναγνωρίζεται ως ένα σταθερό μέλος της.

Ειδάλλως δεν θα είχε επιλεγεί ως ένας εκ των έντεκα που τίθενται σε ψηφοφορία για το βραβείο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς. Η διαδικασία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μέσω της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και το κοινό έχει τη δυνατότητα να ψηφίζει τον εκλεκτό του.

Τον τίτλο διεκδικούν επίσης ο Ινδός ακοντιστής Νεράι Τσόπρα, ο Αμερικανός σφαιροβόλος Ράιαν Κρούζερ, ο Σουηδός επικοντιστής Μόντο Ντουπλάντις, ο Μαροκινός δρομέας των 3000μ στιπλ Σουφιάν Ελ Μπακαλί, ο Νορβηγός δρομέας Γιάκομπ Ινγκέμπριγκτσεν, ο Κενυάτης μαραθωνοδρόμος Κέλβιν Κίπτουμ, ο Καναδός δεκαθλητής Πιρς ΛεΠάζ, ο Αμερικανός σπρίντερ Νόα Λάιλς, ο Ισπανός βαδιστής Άλβαρο Μαρτίν, ο 400άρης Νορβηγός Κάρστερ Γουόρχολμ.

Το αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι, φυσικά, ο Κίπτουμ, ο οποίος προ ημερών κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση του Μαραθωνίου.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Στίβου, που κρατά τη μερίδα του λέοντος με 50% στο τελικό αποτέλεσμα, και η Παγκόσμια Οικογένεια Στίβου θα ψηφίσουν ηλεκτρονικά, ενώ οι φίλαθλοι μπορούν να ψηφίσουν διαδικτυακά μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου. Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, οι πρώτοι πέντεθα ανακοινωθούν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στις 13-14 Νοεμβρίου. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 11 Δεκεμβρίου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.