Απίστευτες θηριωδίες έρχονται στο φως μετά την εισβολή των μαχητών της Χαμάς στα κιμπούτς του νοτίου Ισραήλ, καθώς σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που δημοσιεύονται φαίνεται να σφαγιάστηκαν εν ψυχρώ άμαχοι ακόμη και μικρά παιδιά, με τον Μπένιαμιν Μετανιάχου να παρομοιάζει τις τακτικές της Χαμάς με αυτές του ISIS.

Οι εικόνες δείχνουν λεηλατημένα και καμένα σπίτια, διάσπαρτα πτώματα ενώ ανατριχίλα προκαλεί η εικόνα από ένα παιδικό δωμάτιο πλημμυρισμένο στο αίμα.

Από τον Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν χαρακτήρισε τις επιθέσεις της Χαμάς «το απόλυτο κακό», ενώ η Ουάσινγκτον στέλνει επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ. Ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από το Ισραήλ να τηρήσει το δίκαιο του πολέμου στην απάντησή του.

«Θα πω ξανά σε κάθε χώρα, κάθε οργάνωση, σε όποιον σκέφτεται να εκμεταλλευθεί την κατάσταση μία λέξη: όχι», υπογράμμισε ο Μπάιντεν, σε μια προειδοποίηση που έμοιαζε να απευθύνεται στο Ιράν και τις πολιτοφυλακές που στηρίζει στην περιοχή.

Εξάλλου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, θα μεταβεί στο Ισραήλ για να μεταφέρει «ένα μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης», σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με την εμπλοκή των αμερικανών να προκαλεί εκνευρισμό στην Άγκυρα.

Ετοιμάζεται η χερσαία επέμβαση στη Γάζα

Με τις παραπάνω εικόνες να προκαλούν σοκ, το Ισραήλ ετοιμάζεται να κλιμακώσει την απάντησή του προχωρώντας σε χερσαίες επιχειρήσεις.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, απευθυνόμενος σε στρατιώτες κοντά στον φράκτη με τη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε: «Η Χαμάς ήθελε μια αλλαγή και θα έχει μια αλλαγή. Αυτό που ήταν η Γάζα δεν θα υπάρχει πλέον».

«Ξεκινήσαμε την επίθεση από αέρος, αργότερα θα ξεκινήσουμε και χερσαίες επιχειρήσεις. Ελέγχουμε την περιοχή από τη δεύτερη ημέρα και έχουμε περάσει στην επίθεση. Αυτό απλώς θα ενταθεί», υπογράμμισε.

Σφοδροί βομβαρδισμοί από αέρος

Μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ βομβάρδισαν την Τετάρτη στη Λωρίδα της Γάζας ισλαμικό πανεπιστήμιο που συνδέεται με το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, υποστήριξε αξιωματούχος του ιδρύματος. «Τα σφοδρά αεροπορικά πλήγματα κατέστρεψαν ολοσχερώς κάποια κτίρια του ισλαμικού πανεπιστημίου», επεσήμανε ο Άχμεντ Οράμπι.

«Κανένας δεν μπορεί να εισέλθει λόγω των πυρκαγιών, των πετρών και των συντριμμιών που είναι σκορπισμένα στους δρόμους γύρω από το πανεπιστήμιο», πρόσθεσε ο ίδιος. Πυκνά σύννεφα σκόνης γέμισαν τον ουρανό όταν κατέρρευσαν τα κτίρια, σημείωσε.

Από τις επιδρομές επλήγησαν δεκάδες κτίρια κατοικιών, εργοστάσια, τεμένη και καταστήματα, σύμφωνα με τον Σαλάμα Μάρουφ, επικεφαλής του γραφείου Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η ισραηλινή Πολεμική σφυροκόπησε τη Λωρίδα της Γάζας, πλήττοντας συνολικά 450 στόχους.

Ο απολογισμός στη Γάζα αυξήθηκε σε 1.055 νεκρούς

Συνολικά 1.055 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 5.184 τραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από το Σάββατο, όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας στον θύλακα.

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 169 στρατιώτες σκοτώθηκαν στις μάχες κατά της Χαμάς.

«Έχουμε ενημερώσει τις οικογένειες των 169 Ισραηλινών στρατιωτών που έπεσαν στη μάχη», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χάγκαρι, προσθέτοντας ότι έχουν επίσης ενημερωθεί οι οικογένειες 60 ανθρώπων που έχουν απαχθεί και μεταφερθεί στη Γάζα.