Πόλεμος στο Ισραήλ: Κλιμακώνεται η επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τις αεροπορικές επιδρομές κατά πληθώρας στόχων εντός της Λωρίδας της Γάζας.

Κλιμακώνει τις επιθέσεις του στη Λωρίδα της Γάζας το Ισραήλ ως απάντηση στην αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς που ξεκίνησε το Σάββατο και έχει στοιχήσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο φαίνεται πως οι δυνάμεις της χώρας του καταστρέφουν πληθώρα στόχων εντός της Λωρίδας της Γάζας. Τα πλάνα δείχνουν ξεκάθαρα επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας, ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συνόδευσε την ανάρτηση του βίντεο με το λακωνικό αλλά και ξεκάθαρο μήνυμα: «Ξεκινήσαμε. Το Ισραήλ θα νικήσει»

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο εδώ:

Νετανιάχου: «Θα αλλάξουμε τη Μέση Ανατολή»

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε δηλώσει πως η χώρα του «θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή», στο πλαίσιο του πολέμου με τη Χαμάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

«Αυτό που θα ζήσει η Χαμάς θα είναι δύσκολο και τρομερό (…) θα αλλάξουμε τη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νετανιάχου σε υψηλόβαθμους τοπικούς αξιωματούχους στο νότιο Ισραήλ, όπου μαχητές της Χαμάς εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση το πρωί του Σαββάτου.

Ο ισραηλινός στρατός διέταξε σήμερα «πλήρη πολιορκία» της Λωρίδας της Γάζας, που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς, κατά την τρίτη ημέρα της αιφνιδιαστικής και μαζικής επίθεσης που εξαπέλυσε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, η οποία συγκρίνεται από το Ισραήλ με την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Αυτό σημαίνει ότι στη Λωρίδα της Γάζας δεν θα υπάρχει πλέον ούτε ηλεκτρικό, ούτε νερό, ούτε καύσιμα. «Λαμβάνουμε αυτά τα μέτρα στο πλαίσιο της μάχης του Ισραήλ εναντίον αποκτηνωμένων ανθρώπων» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ.

«Είμαστε ήδη στην καρδιά της εκστρατείας αλλά δεν είναι παρά μόνο η αρχή», δήλωσε ο Νετανιάχου στη διάρκεια της συνάντησης, προσθέτοντας πως «θα τους κινήσουμε με τη δύναμη, πολύ δύναμη».

Υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι από 700 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν σε περισσότερες από 48 ώρες και 2.150 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον στρατό. Από παλαιστινιακής πλευράς, 560 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 2.900 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Οι Αιγυπτιακές μυστικές υπηρεσίες είχαν ενημερώσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για το χτύπημα» – «Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα» απαντά ο Νετανιάχου

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ 10 ημέρες πριν από την επίθεση της Χαμάς, αλλά ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αδιαφόρησε, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronoth (Ynet).

Ειδικότερα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Αμπάς Κάμελ ενημέρωσε τον ισραηλινό πρωθυπουργό ότι κάτι «ασυνήθιστο» και «τρομερό» προετοιμάζεται στη Λωρίδα της Γάζας. Ωστόσο, ο Νετανιάχου αγνόησε την προειδοποίηση και υποβάθμισε την απειλή, προς έκπληξη του επικεφαλής των αιγυπτιακών υπηρεσιών πληροφοριών, υπογραμμίζει το Ynet.

Επικαλούμενο αιγυπτιακές πηγές, το Ynet μεταδίδει πως ο Νετανιάχου απάντησε στον Κάμελ πως οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έχουν επικεντρώσει στην παρούσα φάση τις επιχειρήσεις τους στην καταπολέμηση εξτρεμιστικών πυρήνων στη Δυτική Όχθη που θεωρούνται υπεύθυνοι για πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο ισραηλινό έδαφος. Παράλληλα, ισραηλινοί στρατηγοί διαβεβαίωναν πως η κατάσταση γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας είναι «υπό πλήρη έλεγχο».

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού χαρακτήρισε ανυπόστατο το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Yedioth Ahronoth.

Χαμάς: «Αν δεν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί θα εκτελέσουμε ομήρους»

Η Χαμάς απειλεί με ανατριχιαστική ανακοίνωση και διά στόματος του εκπροσώπου της οργάνωσης, Άμπου Ομπάιντα, ότι θα αρχίσει να εκτελεί Ισραηλινούς ομήρους σε απάντηση για τυχόν νέους βομβαρδισμούς στη Γάζα, χωρίς προειδοποίηση.

Όπως είπε ο Ουμπάιντα, οι μαχητές της Χαμάς δρουν με βάση τις ισλαμικές επιταγές, φροντίζοντας οι Ισραηλινοί αιχμάλωτοι να παραμείνουν σώοι και ασφαλείς.

Επέρριψε την ευθύνη για τις πιθανές εκτελέσεις στο Ισραήλ, επειδή εντείνει τους βομβαρδισμούς και σκοτώνει αμάχους μέσα στα σπίτια τους με αεροπορικά πλήγματα, χωρίς καμία προειδοποίηση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.