Ευχαριστημένοι εμφανίζονται στο ΠαΣοΚ από τα αποτελέσματα του α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι τα αποτελέσματα δείχνουν πως το κόμμα συνεχίζει σταθερά την ανοδική του πορεία και καταδεικνύουν πως είναι ξεκάθαρα και με μεγάλη διαφορά η δεύτερη δύναμη στην αυτοδιοίκηση.

Άλλωστε, όπως αναφέρουν, στόχος του κόμματος είναι η δημοκρατική παράταξη να αποτελέσει στις επόμενες εθνικές εκλογές την αξιόπιστη προοδευτική δύναμη που θα αντιμετωπίσει με επιτυχία τη Νέα Δημοκρατία.

Σε ανάλογο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου το κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο οποίος επέλεξε να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο «σημαντικό αποτέλεσμα» που πέτυχε ο Χάρης Δούκας στην Αθήνα, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση και ως εκ τούτου τη συμμετοχή του στον δεύτερο γύρο. Οι προοδευτικές δυνάμεις μπορούν να προκαλέσουν «ανατροπές σε αρκετούς Δήμους της χώρας την προσεχή Κυριακή» πρόσθεσε ο κύριος Ανδρουλάκης.

Ποιους δήμους κέρδισε το ΠαΣοΚ – Σε ποιους βρίσκεται σε τροχιά διεκδίκησης

Όσον αφορά τα αποτελέσματα, στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών τα μέλη και στελέχη του ΠαΣοΚ με διαχρονική πορεία στην παράταξη κέρδισαν 71 δήμους ενώ σε τροχιά διεκδίκησης στον δεύτερο γύρο είναι άλλοι 39 δήμοι.

Στη Χαριλάου Τρικούπη στέκονται επίσης στο γεγονός πως οι υποψήφιοι του ΠαΣοΚ κατάφεραν στις περισσότερες περιφέρειες να ξεπεράσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, τονίζουν πως σε δύο σημαντικές εκλογικές αναμετρήσεις, στο Δήμο Αθηναίων και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι συνδυασμοί που στηρίχθηκαν από το κόμμα έγιναν σημείο αναφοράς απέναντι στις κυβερνητικής επιλογές.

«Στα τρία μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Πειραιά οι αυτοδιοικητικές μας δυνάμεις δίνουν ισχυρό παρών» αναφέρουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη. «Ξεχωρίζουμε τις Σέρρες όπου την ανατροπή σε μια καραμανλική περιοχή έκανε η κ. Μητλιάγκα» προσθέτουν.

Μεγάλοι δήμοι όπως της Κορίνθου, του Μινώα Πεδιάδας, του Ρεθύμνου και των Χανίων εξέλεξαν δήμαρχο από τις τάξεις του ΠαΣοΚ, ενώ σε τροχιά διεκδίκησης είναι, μεταξύ άλλων, η Καβάλα, η Κοζάνη και τα Ιωάννινα.

Όσον αφορά το λεκανοπέδιο Αττικής, Αγία Βαρβάρα και Καλλιθέα εξέλεξαν ήδη δήμαρχο από τις τάξεις της παράταξης, ενώ με αξιώσεις συνδυασμοί που προέρχονται από τον χώρο του ΠαΣοΚ θα δώσουν τη μάχη της δεύτερη Κυριακής σε Βύρωνα, Ηλιούπολη, Αιγάλεω, Ίλιον, Πετρούπολη και Άγιο Δημήτριο.