Οι ΗΠΑ ξεκινούν να στέλνουν επιπλέον πυρομαχικά στο Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, προσθέτοντας ότι ο αμερικανικός στρατός βρίσκεται σε διαδικασία ενίσχυσης της στρατιωτικής του παρουσίας στη Μέση Ανατολή.

Το πρώτο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας «θα ξεκινήσει να αναχωρεί σήμερα και θα φτάσει μέσα τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Όστιν σε σε ανακοίνωσή του.

Πρόσθεσε ότι μια ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου μετακινείται στη θαλάσσια περιοχή πιο κοντά στο Ισραήλ, και αυτή η ομάδα περιλαμβάνει το αεροπλανοφόρο Ford και πλοία που το υποστηρίζουν.

Όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν η ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου μετακινείται σε θαλάσσια περιοχή πιο κοντά στο Ισραήλ, ενώ ταυτόχρονα οι ΗΠΑ ξεκινούν να στέλνουν επιπλέον πυρομαχικά στη χώρα.

Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford βρισκόταν στην Ιταλία όπου πραγματοποιούσε γυμνάσια μαζί με το ιταλικό ναυτικό και ετοιμάζεται να μεταβεί στην ευρύτερη περιοχή του Ισραήλ καθώς το τελευταίο ετοιμάζει ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Το πρώτο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας «θα ξεκινήσει να αναχωρεί σήμερα και θα φτάσει μέσα τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Όστιν σε ανακοίνωσή του.

Το Πεντάγωνο θα προσθέσει επίσης μαχητικά αεροσκάφη στην περιοχή, τα οποία θα περιλαμβάνουν μοίρες F-35, F-15, F-16 και A-10. Τους τελευταίους μήνες οι ΗΠΑ είχαν στείλει ήδη αρκετά από αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή σε απάντηση της κλιμάκωσης της επιθετικότητας στην περιοχή από την πλευρά του Ιράν.

Μπλίνκεν: «Θα διασφαλίσουμε ότι το Ισραήλ έχει ότι χρειάζεται»

«Η πρώτη μας εστίαση είναι να διασφαλίσουμε ότι το Ισραήλ έχει αυτό που χρειάζεται» δήλωσε νωρίτερα στο CNN ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken. 

Ο κύριος Blinken τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει λάβει αναφορές ότι αρκετοί Αμερικανοί έχουν πεθάνει στο Ισραήλ και ότι οι αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών προσπαθούν να επαληθεύσουν αυτές τις αναφορές.