Ένοχος από δικαστήριο ενόρκων για τη σεξουαλική κακοποίηση 16 αγοριών, ηλικίας από 2 ως 12 ετών, κρίθηκε ο 34χρονος Ματ Ζακρέβσκι.

«Κατηγορείται πως κακοποίησε ή προσπάθησε να κακοποιήσει σεξουαλικά αγόρια από τον Ιανουάριο του 2014 ως τον Μάιο του 2019», ανέφερε το δελτίο του ABC.

Ένοχος για 34 αδικήματα

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν ένα ζευγάρι τον κατήγγειλε πως άγγιξε απρεπώς τον γιο τους.  Σύντομα οι καταγγελίες άρχισαν να παίρνουν τη μορφή καταιγίδας, με συνέπεια να πέσει στα χέρια των Αρχών.

Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για συνολικά 34 αδικήματα. «Οι εισαγγελείς ανέφεραν πως ο Ζακρέβσκι διαφήμισε τη δουλειά του ως baby sitter στο διαδίκτυο κι έλεγε πως δούλευε καλά με μικρά αγόρια», μετέφερε επίσης το αμερικανικό Μέσο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 34χρονος είχε καταγράψει σε βίντεο ασελγείς πράξεις σε παιδιά. Ακόμα και λίγο καιρό πριν από την σύλληψη του προωθούσε τη δουλειά του. «Φέτος ήθελα πολύ να μιλήσω για τους άνδρες ως baby sitters. Θα ήθελα πολύ να βρεθούμε, να μιλήσουμε και να απαντήσω στις ερωτήσεις σας».

Ο Ζακρέβσκι είναι πλέον αντιμέτωπος ακόμα και με 700 χρόνια κάθειρξης. Η ποινή θα του επιβληθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο.