Για την διαδρομή του στις ΗΠΑ, την οικονομική του κατάσταση, την γνωριμία του με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και για την ομάδα που υποστηρίζει τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ μίλησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha.

Ο κ. Κασσελάκης, αναφερόμενος στην κριτική που έχει δεχτεί είπε ότι «όσοι νομίζουν ότι έχουν βρει ένα Αμερικανάκι σε εμένα σύντομα θα διαπιστώσουν ότι είμαι ένας Κρητίκαρος». Μάλιστα, αποκάλυψε ότι στις εκλογές του 2009 ψήφισε ΠΑΣΟΚ και Γιώργο Παπανδρέου και σύμφωνα με τον ίδιο αυτό δεν έγινε επειδή ο κ. Παπανδρέου «ήταν επίσης ένα Αμερικανάκι».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα σχόλια που έχει δεχθεί αναφορικά με την εργασία του στην Goldman Sachs λέγοντας πως «είμαι ένας άνθρωπος, ο οποίος εργάστηκε εκεί. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εργάζονται στον τραπεζικό τομέα και είναι προοδευτικοί και είναι και αριστεροί» και σημείωσε πως «η εμπειρία μου πιστεύω ότι μπορεί να διοικήσει τη χώρα καλύτερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Μάλιστα, ο ίδιος απαιτεί να του μιλάνε στον ενικό: «Πιστεύω ότι ο σεβασμός πρέπει να επιδεικνύεται με πράξεις και όχι με τυπικότητες», είπε ακόμα ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».΄

Δεν μπορώ να αγοράσω σπίτι 4 εκατ. Ευρώ

Για την οικονομική είπε ότι: «Είμαι πολύ ευκατάστατος. Έχω μία ευχέρεια που νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψω στη ζωή μου αλλά όχι ευχέρεια να δαπανώ απερίσκεπτα. Δεν μπορώ να πάρω και σπίτι 4 εκατ. Ευρώ. Έχω ανεξαρτησία. Δεν έχω εξάρτηση από κανέναν».

Ο κ. Κασσελάκης, ανέφερε ότι θαυμάζει τον Άρη Βελουχιώτη, καθώς όπως είπε είναι μια ιστορική φυσιογνωμία που αξίζει τον σεβασμό. Αποκάλυψε ότι είναι οπαδός του Παναθηναϊκού τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αποκάλυψε πως ο τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανώλης Καπνισάκης και ο Παύλος Πολάκης τον σύστησαν στον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα ο κ. Καπνισάκης τον σύστησε στον Παύλο Πολάκη και εν συνέχεια ο τομέας Διαφάνειας στον τότε πρόεδρο του κόμματος.

«Η παιδεία είναι δημόσιο αγαθό»

Ωστόσο ο κ. Κασσελάκης ξεκαθάρισε πως έχει διαφορετική άποψη από τον Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την Παιδεία. «Δεν έχω ίδια γνώμη με τον Τσίπρα, φοβάμαι το σενάριο των δύο ταχυτήτων στην Παιδεία». Παράλληλα, τόνισε πως με τον Παύλο Πολάκη έχουν διαφορετικό τρόπο έκφρασης ενώ αυτό που τους συνδέει είναι «ένα αίσθημα δικαιοσύνης».

Ειδικότερα, για τα δημόσια πανεπιστήμια είπε: «Αυτό το οποίο λέω είναι οι δωρεές να πάνε στο δημόσιο πανεπιστήμιο και να έχει πρόσβαση ένας φοιτητής σε ένα πρόγραμμα υψηλότερου επιπέδου το οποίο να μπορεί να γίνεται και με συνεργασίες με ξένα πανεπιστήμια».

«Η παιδεία είναι δημόσιο αγαθό, το ρεύμα είναι δημόσιο αγαθό, το νερό είναι δημόσιο αγαθό», τόνισε.

Στη συνέχεια απάντησε για τα εσωκομματικά «πυρά» που δέχεται με κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να τον χαρακτηρίζουν ο Πέπε Γκρίλο ή ο Ντόναλντ Τραμπ της Ελλάδας: «Είμαι ο Στέφανος της Ελλάδας. Μία από τις συμβουλές που μου έδωσε ο πρόεδρος, ο Αλέξης Τσίπρας μου είπε είναι ότι από κάθε έναν πρέπει να παίρνεις κάτι θετικό και νομίζω είναι πολύ σοφό αυτό».

«Είμαστε ήδη οικογένεια με τον Τάιλερ – Θέλουμε δυο παιδιά»

Αναφερόμενος στην ομάδα που υποστηρίζει είπε: «Λοιπόν να το ξεκαθαρίσουμε. Είμαι Παναθηναϊκός και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Δεν έχει καμία σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα. Απλά μεγάλωσα όντως, Παναθηναϊκός».

Όσον αφορά τη σχέση του με τον σύντροφό του Τάιλερ, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Είμαστε ήδη οικογένεια με τον Τάιλερ. Οικογένεια γίνεσαι όταν έχεις έναν συνάνθρωπο, με τον οποίο ευθυγραμμίζεσαι ψυχολογικά, αξιακά και δημιουργείς το οικοσύστημά σου. Δύο άνθρωποι που επιλέγουν την αγάπη, είναι οικογένεια. Η αγάπη κάνει την οικογένεια. Εγώ και ο Τάιλερ θα θέλαμε να επεκτείνουμε την οικογένειά μας».

Μάλιστα υπογράμμισε ότι δεν έχει δεχθεί bullying για τη σχέση του ενώ εξέφρασε την επιθυμία τους να κάνουν δύο παιδιά:«Μπορεί κάποιος να κοιτάει με στραβά μάτια αλλά στο τέλος της μέρας ξέρουμε ποιοι είμαστε. Θεωρώ ότι ότι είμαστε ήδη οικογένεια. Ο Τάιλερ και εγώ θέλουμε να αποκτήσουμε δυο αγόρια. Τον Απόλλωνα και τον Ηλία. Με παρένθετη μητέρα. Θα θέλαμε η προσωπικότητα του καθενός μας να μεταφερθεί στα παιδιά».

«Ο κ. Μητσοτάκης άλλα έλεγε τότε και άλλα έκανε έκτοτε»

Μίλησε για το κείμενο που είχε γράψει τοι 2015 όπου είχε εκφραστεί θετικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σύγκριση με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. «Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης άλλα έλεγε τότε και άλλα έκανε έκτοτε. Η κυβέρνησή του έχει υπάρξει πολιτικά επικίνδυνη για τη χώρα». Παραδέχτηκε επίσης ότι θεωρούσε επικίνδυνο τον Γιάνη Βαρουφάκη όταν ήταν Υπουργός Οικονομικός.

Ο Μπάτμαν είναι αριστερός

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε και στον ήρωα που θαύμαζε: «Πάντα μου άρεσε που κάποιος έβαζε το κοινό καλό πάνω από τη ζωή που θα μπορούσε να ζήσει. Ο Μπάτμαν είναι αριστερός. Είναι μία φυσιογνωμία που επιλέγει να βάλει το εν εαυτό του σε κίνδυνο και να προσφέρει κάτι προς το κοινό καλό και το κάνει με το δικό του τρόπο χωρίς να έχει υπερδυνάμεις έχει τα κατάλληλα εργαλεία».