Τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων (Amputee Football Hellas) πριν από τη συμμετοχή στο Nations League συνάντησαν ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, και ο Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Σταμάτης, κατά την αναχώρηση της αποστολής από την Αθήνα.

Ο κ. Παπασταύρου, αρμόδιος του Συντονιστικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, υπογράμμισε τη διαρκή στήριξη της Κυβέρνησης στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που μέσω της δράσης του αναδεικνύει τη σημασία του αθλητισμού ως μέσου κοινωνικής ένταξης και συμπερίληψης.

Ούτως ή άλλως οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής, με τη δύναμη και τη θέλησή τους, έχουν αποδείξει ότι η αναπηρία δεν αποτελεί εμπόδιο για την ενεργό συμμετοχή στις αθλητικές διοργανώσεις.

Η 16μελής αποστολή της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων αναχώρησε για την πόλη Μπλανκενμπέρχ του Βελγίου, όπου και θα συμμετάσχει στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας του Nations League.

Επισημαίνεται ότι έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο EURO 2024 που θα διοργανωθεί στη Γαλλία.

Η Εθνική Ομάδα δραστηριοποιείται από το 2016, είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων και έχει διακριθεί με το βραβείο Fair Play της χρονιάς για το 2021.