Αν και συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την απεργία των ηθοποιών του Χόλιγουντ που ακόμα καλά κρατεί, η Emma Stone έκανε μια στάση στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης για μια εμφάνιση-έκπληξη στην πρεμιέρα της ταινίας μικρού μήκους του Γιώργου Λάνθιμου, «Βληχή».

Από τον Ιούλιο που ξεκίνησε η απεργία των ηθοποιών, η Stone δεν προέβη σε δηλώσεις, συνεντεύξεις και εμφανίσεις για την προώθηση των ταινιών στις οποίες πρωταγωνιστεί και οι οποίες έκαναν πρεμιέρα μέσα στους μήνες που το Χόλιγουντ «πάτησε φρένο» στα φεστιβάλ της Βενετίας και της Νέας Υόρκης, δείχνοντας έτσι την έμπρακτη στήριξη της στον εργατικό αγώνα.

Ωστόσο, δεδομένου ότι η «Βληχή» έχει εξασφαλίσει προσωρινή συμφωνία, η Stone είχε τη δυνατότητα να μιλήσει για την ταινία μικρού μήκους μετά την προβολή της την Τετάρτη (04/10) το βράδυ στο Alice Tully Hall του Lincoln Center. Ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον Γιώργο Λάνθιμο για μια συζήτηση με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, η οποία επικεντρώθηκε μονάχα στην ταινία μικρού μήκους που γυρίστηκε στην Τήνο.

Το οσκαρικό δίδυμο ήταν αρκετά κεφάτο και με έντονη διάθεση αυτοσαρκασμού. Όπως αναφέρει το Variety, οι δυο τους αστειεύτηκαν πάνω στη σκηνή, λέγοντας ότι οι ταινίες του Λάνθιμου συχνά πραγματεύονται το σεξ, τον θάνατο και τις κατσίκες, οι οποίες κάνουν την εμφάνισή τους στη «Βληχή».

Η ηθοποιός είπε για τον Έλληνα σκηνοθέτη ότι «είναι σαν να μην σταματάει, κάθε μέρα. Με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει, «Κατσίκες – τι νομίζεις; Θάνατος;» Εγώ λέω «εντάξει, πάλι; Το γυρίσαμε αυτό πριν από τρία χρόνια»».

Με αφορμή τη «Βληχή» η Emma Stone επισήμανε ότι ήταν «όνειρο που έγινε πραγματικότητα» να γυρίσει μια βουβή ταινία. «Αν δε χρειαζόταν να μιλήσω ποτέ ξανά, θα ήμουν ενθουσιασμένη», είπε. «Και το ίδιο θα έκαναν και πολλοί άλλοι άνθρωποι».

«Μιλάω σοβαρά. Είναι το αγαπημένο μου πράγμα να μην χρειάζεται να μιλάω. Εύχομαι συχνά να πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να μειώσουμε πολλές γραμμές διαλόγου, επειδή πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να πουν πολύ περισσότερα χωρίς να μιλούν», συμπλήρωσε η Stone.

Ο Λάνθιμος της πρότεινε να «κάνει μια σιωπηλή μεγάλου μήκους ταινία», πρόταση στην οποία η Stone απάντησε παροτρύνοντας το κοινό να χειροκροτήσει αν του αρέσει αυτή η ιδέα. Το κοινό, φυσικά, ανταποκρίθηκε με ενθουσιώδη χειροκροτήματα και η Stone έκλεισε λέγοντας: «Θα το κάνω μόλις τελειώσει η απεργία».