Στέφανος Κασσελάκης: Το ταξίδι στην Κύπρο και το διπλωματικό παράδοξο

Πρώτο ταξίδι του Στέφανου Κασσελάκη ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Εθιμοτυπική συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε στις 11:00  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης μετά από την περιοδεία του, χθες, Δευτέρα, στη Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα, ενώ αργότερα θα συναντήσει τον Νίκο Φίλη ενώ στη συνέχεια αναμένεται να αναχωρήσει για την Κύπρο, όπου αύριο θα συναντηθεί με πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες.

Ετσι ο κ. Κασσελάκης κινείται σε πολλαπλά επίπεδα: Αφού χθες, ήρθε σε επαφή με τους ταλαιπωρημένους κατοίκους της Θεσσαλίας και έβγαλε τα παπούτσια για να μπει ένα πλημμυρισμένο σπίτι στο οποίο έριξε και δυο φτυαριές για να απομακρύνει τη λάσπη –  για επικοινωνιακό σόου κάνει λόγο ο ΒΗΜΑτοδότης – σήμερα προχώρησε σε μία άλλη, «θεσμική» κίνηση, καθώς διάβηκε το κατώφλι της Προεδρίας της Δημοκρατίας σε μια «συνάντηση γνωριμίας» με την Πρόεδρο κυρία Κατερίνα Σακκελαροπούλου.

Και αμέσως μετά τη συνάντηση αυτή, έχει προγραμματίσει ακόμη μία  με τον  Νίκο Φίλη ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσει για μια επίσκεψη στην Κύπρο, κατά τον ΒΗΜΑτοδότης,  αμφίβολης θεσμικής βαρύτητας καθώς, όπως αναφέρει, αυτοπροσκλήθηκε.

Το διπλωματικό παράδοξο σύμφωνα με την στήλη είναι ότι η επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στην Κύπρο, πραγματοποιείται χωρίς νωρίτερα να τον προσκαλέσει επισήμως κανείς και πως ο ίδιος αναβαθμίζει την επίσκεψή του σε «επίσημη».

Ετσι θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη και εν συνεχεία από τους αρχηγούς των κομμάτων (πλην βεβαίως του ακροδεξιού ΕΛΑΜ- που ωστόσο είναι το τρίτο κόμμα στην Κύπρο) και θα καταθέσει στεφάνι στα φυλακισμένα μνήματα στη Λευκωσία και πολύ πιθανόν στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

Πρώτο ταξίδι ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Κασσελάκης έδωσε επιπλέον επίσημο χαρακτήρα στην επίσκεψή του στην πολύπαθη Κύπρο, λέγοντας (μετά τις δηλώσεις περί «κρατιδίου») ότι το πρώτο του ταξίδι ως αρχηγός κόμματος θα το κάνει στην Κύπρο, κάτι που έως τώρα έκαναν θεσμικά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα παραμείνει στην Κύπρο μέχρι την Πέμπτη, ημέρα που συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.