Για αύριο Τρίτη (3/10) είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Νίκο Φίλη. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών υπήρξε από τους πιο σκληρούς επικριτές του Στέφανου Κασσελάκη εξαπολύοντας με κάθε ευκαιρία «φίλια πυρά» και αφήνοντας αιχμές για την ενότητα του κόμματος εφόσον εκλεγεί.

Η συνάντηση έρχεται μόλις μερικές ημέρες μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, κάτι που μαρτυρά την αναγκαιότητα να πέσουν οι τόνοι, με το κλίμα όμως να παραμένει έως σήμερα τεταμένο.

Το τετ α τετ των δυο πολιτικών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την εκλογή του είχε αναφερθεί στον Νίκο Φίλη προαναγγέλλοντας την συνάντηση και προσπαθώντας παράλληλα να περάσει μήνυμα ενότητας στη νέα σελίδα του κόμματος.

Εκτιμάται, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αποπειραθεί να ρίξει τους υψηλούς τόνους που κρατά η «αριστερή» πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ  και στα στελέχη που τοποθετούνται πλησίον της «Ομπρέλας» ή και της Έφης Αχτσιόγλου με την συνάντηση όμως να πραγματοποιείται σε «άγνωστα νερά» καθώς ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα κρατήσει ο πρώην υπουργός του κόμματος, Νίκος Φίλης.

Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός Παιδείας είχε προχωρήσει σε σκληρές δηλώσεις κατά του Στέφανου  Κασσελάκη, καθώς, τον είχε παρομοιάσει με τον Μπέπε Γκρίλο και τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι κάτι πιο σύνθετο. Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή, ακόμη χειρότερα, είδα τον τρόπο της εκφοράς του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ – όχι στην ουσία, αλλά ένα ύφος ίδιο με το Τραμπ, ότι «δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε εγώ και ο λαός», είχε τονίσει.