Τεράστια είναι τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Elias. Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικο σε Βόλο και Πήλιο είναι το νερό, το οποίο για πολλές ημέρες δεν είναι πόσιμο σε πολλές περιοχές.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, το υπουργείο λαμβάνει καθημερινά δείγματα από το νερό της περιοχής, με σκοπό να ενημερώνει τους πολίτες. Όπως είπε στο MEGA «όταν το δίκτυο έχει βλάβες λόγω των πλημμυρών, είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί προτού δώσουμε το πράσινο φως στους κατοίκους».

Η ίδια τόνισε ότι το νερό στον δήμο Βόλου είναι ακατάλληλο προς χρήση. Κατάλληλο είναι στο νότιο Πήλιο και συγκεκριμένα στις περιφέρειες των Καλών Νερών, Αφετών, στους οικισμούς της Κάτω Γατζέας, της Αργαλαστής, στο Λαύκο και στην Κορώπη.

Κατάλληλο είναι επίσης το νερό στις δημοτικές κοινότητες Αλμυρού, Ρήγα Φερραίου, Σκιάθου και Αλονήσσου. Ακατάλληλο είναι το νερό σε Ζαγορά και Μούρεσι. Όλες οι πληροφορίες για την καταλληλότητα του νερού στις πλημμυρισμένες περιοχές παρέχονται από το site του υπουργείου Υγείας.