Πλημμύρες, λάσπη, κατεστραμμένες υποδομές και απόγνωση είναι το σκηνικό που επικρατεί στην πόλη και τα προάστια του Βόλου, που δέχτηκε το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias.

Τα προβλήματα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης λύνονται σταδιακά. «Το ρεύμα έχει έρθει κατά 80% περίπου, υπάρχουν πολλές βλάβες, δεν γίνονται αυτά από τη μία ημέρα στην άλλη, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Το νερό επίσης ήρθε κατά 65%, δεν θα πιουν ακόμα, γιατί οι αγωγοί γέμισαν λάσπες ξανά, είναι χλωριωμένο, αλλά κάθε μέρα θα παίρνουμε αναλύσεις μετά τις ζημιές» ανέφερε ο δήμαρχος του Βόλου Αχιλλέας Μπέος, μιλώντας  στον ΣΚΑΪ.

Σημείωσε ακόμα ότι στα χωριά θα αργήσει να αποκατασταθεί η βλάβη καθώς είναι δύσκολο να τα προσεγγίσουν τα συνεργεία, λόγω των καταστροφών στο οδόστρωμα.

Πρώτες αποζημιώσεις και έργα

«Έριξε πάρα πολύ νερό. Νόμιζα πως βρισκόμουν στους καταρράκτες του Νιαγάρα» είπε για την κακοκαιρία Elias, χαρακτηρίζοντάς την εντονότερη από τον Daniel. Ανέφερε επίσης ότι έχουν δοθεί οι πρώτες αποζημιώσεις στους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel, ενώ έχουν ξεκινήσει τα πρώτα έργα.

Είπε ακόμα ότι απαιτούνται «τουλάχιστον 20 ημέρες για να καθαρίσει η πόλη από τους τόνους φερτών υλικών προκειμένου αμέσως μετά να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης» και στράφηκε κατά των πολιτικών. «Περιμένουν να γίνει καταστροφή για να βγουν να κάνουν αντιπολίτευση. Παρακαλάμε να καταστραφεί μια πόλη για να κάνουμε αντιπολίτευση» ανέφερε οργισμένος.